Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@21:02:54 GMT

راه‌های علمی برای افزایش شیر مادر

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۱۶۷۵۷

راه‌های علمی برای افزایش شیر مادر

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حامد پورآرام عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه برای حفظ سلامت بدن مادر شیرده، تغذیه مناسب او بسیار اهمیت دارد، گفت: اگر مواد مغذی موثر و مورد نیاز مادر از طریق غذا دریافت نشود، بدن مادر از ذخایر خود برای افزایش کیفیت شیر استفاده می‌کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید براینکه اگر ذخایر بدنی مادر کافی نباشد، پیروی از یک برنامه غذایی مناسب برای حفظ سلامت او بسیار ضرورت دارد، مادران شیرده را علاوه بر مصرف میوه و سبزی تازه به مصرف انواع ماهی، گوشت قرمز، حبوبات و تخم مرغ به عنوان بهترین منابع پروتئینی توصیه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه البته این مواد غذایی علاوه براینکه منابع خوب پروتئینی هستند، می‌توانند مواد مغذی دیگری راهم برای بدن تامین کنند، توضیح داد: ماهی علاوه بر پروتئین، دارای اسیدهای چرب امگا ۳ است که به رشد و نمو سیستم عصبی نوزاد نیز کمک می‌کند. همچنین گوشت قرمز، علاوه بر تامین پروتئین، منبع خوبی برای آهن و ویتامین «ب ۱۲» است که دربرطرف کردن کم خونی مادران موثر و کمک کننده است. حبوبات نیز دارای انواع ویتامین‌های محلول در آب، فیبر و کربوهیدرات هستند. البته باید هنگام مصرف حبوبات به این نکته توجه کرد که باید قبل از مصرف، حبوبات را حداقل یک روز جلو تر خیس و هر هشت ساعت آب آن را تعویض کرد تا سبب نفخ مادر نشود.

پورآرام، به یکی از ویتامین‌هایی که شواهد کمبود آن در کشور وجود دارد، اشاره کرد و گفت: از آنجا که منابع "ویتامین د " در اغلب برنامه های غذایی کم است و اغلب مادران شیرده دچار کمبود "ویتامین د"هستند، به همین دلیل مادر شیرده باید همواره از مکمل‌های مناسب جهت تامین نیاز بدن، استفاده کند.

این متخصص تغذیه، همچنین به مصرف نان گندم کامل مانند سنگک و انواع نان‌های حجیم و نیمه حجیم سبوس‌دار اشاره کرد که منبع غنی از ویتامین‌های گروه ب بوده و برای سلامت و تغذیه مادر مفید هستند و گفت: نکته مهم بعدی برای مادران شیرده مصرف آب و مایعات به قدرکافی است. البته باید از زیاده روی در مصرف چای پُررنگ، قهوه و شکلات که به دلیل داشتن کافئین، می‌توانند موجب بی‌قراری و بی‌خوابی کودک ‌شوند، اجتناب کرد.

پورآرام به مصرف نکردن مواد غذایی دارای ادویه تند، سیر و پیاز که می‌تواند بر طعم شیر مادر تاثیر سوء داشته باشد اشاره کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: سبزیجات خصوصا سبزیجات برگ سبز تیره وهویج دارای ویتامین آ و اسیدفولیک هستند که برای تامین نیاز مادر باید در برنامه غذایی مادران شیرده وجود داشته باشند و حتی اگر برخی سبزیجات و مواد غذایی در ترشح شیر مادر تاثیر داشته باشند، این تاثیر به مراتب از تاثیری که مکیدن پستان مادر توسط نوزاد در افزایش ترشح شیر دارد، کمتر است. در برخی منابع اشاره شده است که سبزی جعفری و هویج حجم شیر مادر را کاهش می‌دهد یا اسفناج بر حجم شیر مادر می افزاید.

وی تاکید کرد: پیروی از برنامه غذایی خوب برای سلامت مادر لازم بوده و سبب تامین نیازهای او شده و باعث اضافه وزن و چاقی نمی‌شود.علاوه بر آن شیر دادن، یکی از راه های موثر در برگرداندن سریع مادر به وزن قبل از بارداری است. در واقع تغذیه نوزاد با شیر مادر، با افزایش ترشح هورمون اُکسی توسین ضمن افزایش ترشح شیر مادر، سبب بازگرداندن حجم رحم به اندازه طبیعی شده و همچنین باعث قطع خونریزی ماهانه در ماه‌های اول پس از زایمان می‌شود که برای حفظ آهن مورد نیاز بدن مادر مفید است.

پورآرام در پایان به نگه داشتن شیر مادر در یخچال و تغذیه نوزاد در مواقعی که مادر حضور ندارد، اشاره کرد و گفت: دوشیدن شیر مادر و نگهداری آن در یخچال روش خوبی است اما شیر مادر نگه داشته شده در یخچال، باید برای مصرف نوزاد به نحو صحیح گرم شود. در این خصوص بهتر است شیر مادر پس از خارج کردن از یخچال برای افزایش دمای آن و رسیدن به دمای مناسب در ظرف آب گرم قرار داده شود تا قبل از مصرف نوزاد به دمای مناسب برسد. نگه داری شیر مادر در یخچال برای چند ساعت و تغذیه نوزاد با آن در مواقع نبود مادر، بسیار بهتر از تغذیه با شیر خشک است.

منبع: سلامت آنلاین

انتهای پیام/

بایدها و نبایدهای دوران شیردهی مادران

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۱۶۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز زندگی در حرکت خودرو امداد

   

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی استان مرکزی از دنیا آمدن نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس ۱۱۵ گیلی خبر داد.

ایران نژاد گفت: در ساعت ۸:۳۰ جمعه ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ طی تماس تلفنی با واحد ارتباطات اورژانس ۱۱۵ استان مبنی بر شروع درد‌های زایمانی خانمی ۲۶ ساله در روستای امان آباد، بلافاصله همکاران پایگاه اورژانس گیلی به محل مأموریت اعزام شدند.

او افزود: هنگام رسیدن کارشناسان اورژانس بر بالین مادر باردار، بلافاصله مادر به داخل آمبولانس انتقال و اقدامات اولیه انجام و در حین اعزام ایشان به مرکز درمانی با توجه به آغاز فرآیند زایمان و با تلاش و تخصص کارشناسان اورژانس۱۱۵، نوزاد در آمبولانس متولد شده و به همراه مادر خود در سلامت کامل به مرکز درمانی آیت اله طالقانی منتقل شدند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • نوزادِ عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر متولد شد
  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد
  • عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • آغاز زندگی در حرکت خودرو امداد
  • نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهرمتولد شد
  • کمبود این ویتامین سبب لاغری می‌شود
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • تولد نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر