Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-05@01:30:32 GMT

تغذيه و افزايش وزن نوزادان نارس

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۶۱۶۷۲

تغذيه و افزايش وزن نوزادان نارس

خبرگزاري آريا -

نوزاداني که قبل از 37 هفتگي به دنيا مي‌آيند نيازهاي تغذيه اي متفاوتي از نوزادان کامل دارند که پس از 38 تا 42 هفته به دنيا مي‌آيند.
نوزادان نارس معمولا در بخش مراقبت‌هاي ويژه نوزادان نگهداري مي‌شوند. در اين بخش نوزادان از نظر دريافت مواد غذايي و مايعات تحت نظر قرار مي‌گيرند.
گرم‌کننده‌ها باعث مي‌شوند که دماي بدن نوزاد ثابت بماند و سبب مي‌شوند که نوزاد انرژي کمتري صرف گرم نگهداشتن بدن خود کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هواي مرطوب نيز باعث مي‌شود که نوزاد از طريق پوست خود آب از دست ندهد.
نکات تغذيه اي:
نوزاداني که قبل از 34 هفته به دنيا مي‌آيند معمولا ازنظر تغذيه با شيشه يا استفاده از شير مادر ناتواني دارند. اين مشکل به دليل عدم تنظيم همزمان فرآيندهاي بلع، تنفس و مکيدن است.
مشکلات ديگري ممکن است با مکيدن شير مادر نوزاد تداخل داشته باشد که شامل موارد زير است:
• مشکلات تنفسي
• سطح پايين اکسيژن
• مشکلات جريان خون
• عفونت خوني
نوزادان نارسي که بسيار کوچک يا بيمار هستند ممکن است نياز به دريافت مواد غذايي و مايعات از طريق تغذيه وريدي داشته باشند. با قوي‌ترشدن نوزاد او قادر خواهد بود شير يا فورمولا را از طريق لوله اي دريافت کند که از دهان يا بيني او به معده اش مي‌رود. اين نوع تغذيه گاواژ ناميده مي‌شود. مقدار گاواژ به تدريج افزايش مي‌يابد. اين روند تدريجي احتمال بروز عفونت روده در نوزاد را کاهش مي‌دهد. نوزاداني که از شير مادر تغذيه مي‌شوند کمتر در معرض عفونت روده قرار مي گيرند. نوزاداني که در هفته 34 يا بعد از آن متولد مي‌شوند، معمولا مي‌توانند از شيشه شير يا شير مادر استفاده کنند. با اين حال شير مادر براي آن ها در ابتدا آسان‌تر است؛ زيرا با استفاده از شيشه شير ممکن است نتوانند جريان شير شيشه را تحمل کنند و دچار وقفه تنفسي شوند.
نيازهاي تغذيه اي
نوزادان نارس داراي ناتواني حفظ تعادل مايعات بدن خود هستند. اين نوزادان ممکن است دچار کم آبي يا پرآبي شوند
• اين نوزادان ممکن است آب بيشتري از طريق پوست يا سيستم تنفسي خود به نسبت نوزادان ديگر از دست دهند.
• کليه‌هاي نوزادان نارس به حدي رشد نکرده است که تعادل آب را در بدن حفظ کند.
• گروه بخش مراقبت‌هاي ويژه نوزادان ميزان ادرار نوزاد را از طريق توزين پوشک نوزاد تحت نظر مي‌گيرند تا از تعادل دفع آب از بدن نوزاد و دريافت مايعات نوزاد اطمينان حاصل نمايند.
• همچنين آزمايش خون انجام مي‌گيرد تا سطح الکتروليت‌هاي خون نوزاد کنترل شود.
نوزاداني که در هفته 34 يا بعد از آن متولد مي‌شوند، معمولا مي‌توانند از شيشه شير يا شير مادر استفاده کنند. با اين حال شير مادر براي آن ها در ابتدا آسان‌تر است؛ زيرا با استفاده از شيشه شير ممکن است نتوانند جريان شير شيشه را تحمل کنند و دچار وقفه تنفسي شوند
براي نوزاداني که زود متولد مي‌شوند و وزن تولد آن ها بسيار کم است شير مادر نوزاد بهترين نوع تغذيه است
• شير مادر نوزاد باعث حفاظت نوزاد در مقابل عفونت و مرگ ناگهاني مي‌شود.
• فورمولاهاي (شيرخشک‌هاي) مخصوص نوزادان نارس به کار مي‌رود. اين فورمولاها داراي چربي و پروتئين بيشتر است تا نيازهاي نوزاد نارس در حال رشد را تامين کند.
• نوزادان نارس بزرگتر ( 34 تا 36 هفته ) ممکن است فرمولاي معمولي را تحمل کنند.

نوزادان نارس به اندازه کافي در رحم نمانده اند تا مواد غذايي را که نياز دارند ذخيره کنند. بنابراين نياز به مکمل‌هاي غذايي دارند
• نوزاداني که از شير مادر استفاده مي‌کنند نياز به استفاده از مکمل غني کننده شير مادر دارند که با شير مادر مخلوط شود. اين مکمل به آنها پروتئين، کالري، آهن، کلسيم و ويتامين بيشتري مي‌دهد.
• نوزاداني که از فرمولا براي آنها استفاده مي‌شود نياز به دريافت مکمل‌هاي ويتامين‌هاي A، C، D، و فوليک اسيد دارند.
• بعضي نوزادان حتي بعد از مرخص شدن از بيمارستان نياز به دريافت مکمل‌هاي غذايي دارند. براي نوزاداني که شير مادر مي‌خورند، دريافت مکمل‌ها به معناي دريافت 1 تا 2 بطري شير مادر غني شده است. بعضي نوزادان براي رشد نياز به دريافت مکمل‌هاي بيشتري به نسبت بقيه دارند. بعد از هر بار شير دادن به نوزاد او بايد احساس راحتي کند. نوزادان بايد 6 تا 8 بار دفع مدفوع و 6 تا 8 پوشک خيس شده در روز داشته باشند. مدفوع آبکي يا خوني، يا استفراغ نشانه وجود مشکل است.
افزايش وزن
افزايش وزن به طور دقيق براي نوزادان اندازه گيري مي‌شود
• در بخش مراقبت‌هاي ويژه نوزادان، نوزادان هر روز وزن مي‌شوند.
• طبيعي است که نوزادان در چند روز اول به دنيا آمدن کاهش وزن داشته باشند.
• اکثر نوزادان نارس پس از چند روز اول تولد شروع به افزايش وزن مي‌کنند.
افزايش وزن مطلوب به اندازه کودک، تعداد هفته‌هايي که نوزاد در رحم بوده است و سلامت نوزاد بستگي دارد
• اين افزايش وزن مي‌تواند 5 گرم در روز براي نوزادان بسيار کوچک 24 هفته اي يا 20 گرم در روز براي نوزاد 33 هفته اي باشد.
• بطور متوسط نوزاد بايد 15 گرم در روز افزايش وزن داشته باشد.
نوزادان نارس تا زمانيکه اضافه وزن مداوم و ثابت روزانه در محيط خارج از انکوباتور( گرمخانه) را نداشته باشند از بيمارستان مرخص نمي‌شوند. بعضي بيمارستان‌ها قانوني دارند که مشخص مي‌کند کودک چه مقدار افزايش وزن قبل از مرخص شدن بايد داشته باشد. به طور کلي نوزاد بايد قبل از ترخيص از بيمارستان حداقل 8/1 کيلوگرم وزن داشته باشد.
منبع: nlm.nih.gov
tebyan.net


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۶۱۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ارسال لینک‌های آلوده

رامین پاشایی معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا با اشاره به فرارسیدن تعطیلات سه روزه در کشور گفت : تجزیه و تحلیل پرونده‌های قضایی و تجربیات ادوار گذشته نشان می‌دهد که مجرمان سایبری با توجه به ایام پایانی هفته یا منتهی به تعطیلات چند روزه در کشور، اقدامات مجرمانه خود در فضای مجازی را افزایش داده و اقدام به کلاهبرداری از کاربران با روش‌های مختلف می‌کنند. 

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا با اشاره به شگرد این مجرمان ادامه داد: برخی افراد سودجو با ارسال پیامک حاوی پیوند‌های آلوده با عناوینی نظیر «دریافت کالابرگ»، «ابلاغیات قضایی»، و ... مترصد کلاهبرداری از طریق دسترسی غیر مجاز به گوشی تلفن فریب خوردگان و برداشت غیر مجاز پول از حساب‌های مالی آنان هستند. گاهی این افراد با لینک‌های آلوده به اطلاعات خصوصی شهروندان نیز دسترسی پیدا کرده و از این طریق دست به اخاذی از آنان می‌زنند.

وی با بیان اینکه ارسال و دریافت این پیامک‌ها در تمامی پیام رسان‌ها اعم از بومی و غیر بومی و گروه‌ها و کانال‌هایی که شهروندان در آن عضویت دارند ممکن است، گفت:‌حتی گاهی ممکن است ارسال این پیامک‌ها از طریق دوستان و آشنایان باشد و آنان خواسته یا ناخواسته در چنین دام سایبری افتاده باشند.

پاشایی اضافه کرد: علاوه بر لینک‌های آلوده، شیوه دیگر مجرمان سایبری، کلاهبرداری و دریافت وجه نقد و ... از کاربران است که لازم است در این خصوص نیز شهروندان هوشیاری لازم را داشته باشند.

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتای فراجا در همین راستا به مردم و به خصوص کاربران فضای مجازی وتلفن‌های همراه هوشمند هشدار داد که در صورت مواجه با این‌گونه پیامک‌های مشکوک که مشخصه اصلی تمامی آنها ارسال از طریق سرشماره‌های تلفن شخصی است، به آن توجهی نکرده و از باز کردن لینک موجود در آن خودداری کنند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • نوزادِ عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر متولد شد
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب/نجات جان دو انسان توسط امدادگران
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب نهبندان
  • آغاز زندگی در حرکت خودرو امداد
  • شیرینی‌ها و شگفتی‌های کودکان به روایت یک دیدار
  • نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهرمتولد شد
  • ضرورت افزایش ظرفیت استخدام ماما در بخش بهداشت و درمان
  • حرکت یافتن زندگی در چهارچرخ امداد
  • تولد نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر
  • افزایش ارسال لینک‌های آلوده