Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-05@07:42:36 GMT

۱۰ ماده غذایی برای افزایش شیر مادر

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۶۷۰۹۱

به گزارش خرداد: تغذیه نوزاد با شیر مادر یکی از بزرگترین و مهمترین دغدغه های یک مادر بعد از تولد نوزادش بشمار میره. برخی از مادران برای افزایش میزان شیر خود و سیر کردن نوزاد به انواع و اقسام داروها و مواد غذایی روی میارن و گاهی موفق میشن و در بعضی موارد هم به بن بست میرسن.
تغذیه ی نوزاد با شیر مادر باعث بالارفتن مقاومت بدنش در برابر بیماری ها میشه و تا سن دو سالگی توصیه میشه که حتما بچه ها از شیر مادر در کنار غذاهای دیگه تغذیه بشن.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای رسیدن به یه نتیجه ی مطلوب بهتره که مادران دقت کنن غذاهای مضر در دوران شیردهی رو مصرف نکنن و مواد غذایی مناسب شیردهی رو بشناسن. در ادامه ی مطلب برخی از مواد غذایی و داروهای گیاهی که به افزایش شیر مادر کمک میکنه رو بهتون معرفی میکنم.
جو دوسر مناسب برای دوران بارداری و شیردهیجو دوسر سرشار از انرژیه و بخاطر داشتن فیبر درون خودش هضم آسونی داره، اگه در دوران بارداری تو رژیم غذاییتون از جو دوسر استفاده میکنین بهتره بدونین میتونه در پیشگیری از ابتلا به دیابت بارداری هم کمکتون کنه. برای استفاده از جو دوسر میتونین از بلغور یا آرد اون استفاده کنین، میتونید در وعده صبحانه از آردش کلوچه درست کنید و تاثیر فوق العاده اون رو در افزایش شیر ببینین. آش جو هم میتونه گزینه خوبی برای طرفداران انواع آش باشه.
برگ اسفناج و چغندر مفید برای افزایش شیر مادربرگ های اسفناج و چغندر حاوی آهن، کلسیم و اسید فولیک هستن. این برگهای سبز برای مادرانی که دچار کمخونی اند بسیار مفیده، همچنین برای تقویت بدن کودکان میشه ازش استفاده کرد. اسفناج حاوی برخی مواد شیمیایی گیاهیه که میتونه به پیشگیری از سرطان پستان کمک کنه. برای مصرف این برگ ها میتونین به عنوان سبزی سوپ ازش استفاده کنید یا در تهیه نون اونها رو به کار ببرین و یا با تهیه آش سبزی بیشتر از این دو نوع سبزی بریزید و هم طعم بهتری رو تجربه کنید هم شاهد زیاد شدن حیرت آور شیر مادر باشین.
سیر یک شیرافزای طبیعیسیر به عنوان بهترین ماده ی غذایی برای افزایش شیر مادر محسوب میشه، و بین مادران بعنوان بهترین شیر افزا شناخته میشه. مصرف سیر مانع ابتلا به انواع سرطان میشه. ایرانی ها به خوبی میدونن از این ماده غذایی چطور باید استفاده کنن، چرا که دستور غذاهای خوش طعم و خوش عطر قدیمی و اصیل ایرانی پر از این ماده غذایی پر خاصیته و نیاز به مثال برا مصارفش نداره.
مواد غذایی دردسر ساز در دوران شیردهیچه غذاهایی در دوران شیردهی میتونه به نوزاد رو اذیت کنه و چه مواد غذایی در دوران شیردهی دردسر ساز هستند. برای مصرف چه مواد غذایی در شیردهی باید دقت کرد....
یک لیوان آب هویج همراه با صبحانه یا ناهار، تاثیر زیادی در افزایش شیر خواهد داشت. هویج هم مثل اسفناج دارای ویژگی های پرورش شیره. هویج بخاطر داشتن ویتامین A که مکمل شیردهیه، کیفیت شیر ​​رو افزایش میده. شما میتونید هویج رو خام یا بخار پز شده و یا در سوپ مصرف کنید.
در دوران شیردهی آب فراوان بنوشیدتصور میشه مصرف مایعات مثل آب و آبمیوه میتونه شیر رو افزایش بده. این راه فقط مقدار کل شیر رو در هر بار که مصرف مایعات زیاد داشته باشین افزایش میده. این راه مانع از کم شدن آب بدن میشه و جایگزین مایع از دست رفته در طول شیردهی میشه هنگامی که تشنه هستید یا حتی قبل از اینکه کودک رو شیر بدید، حتما یک لیوان آب یا آبمیوه بنوشید.
جوجو نه تنها شیر رو افزایش میده، بلکه باعث میشه بدن شما هیدراته بشه. پس به مصرف جو در رژیم غذایی هفتگی توجه بیشتری داشته باشین و از این ماده غذایی بی نظیر غافل نشید.
مارچوبهمارچوبه غذای ضروری برای مادران محسوب میشه و دارای فیبر زیادیه. همچنین دارای ویتامین A و K میباشد. مصرف این گیاه به بدن کمک میکنه که هورمون هایی که بر روی شیردهی موثرن در مادران شیرده بیشتر شده و عملا شیردهی رو تحریک کرده و افزایش بده.
برگه زرد آلو میان وعده ای سالم برای مادران شیردهدرحین و بعد از بارداری عدم تعادل هورمونی یک مسئله ی رایجه که ممکنه برای هر خانومی اتفاق بیفته، برگه ی زرد آلو دارای مواد شیمیایی خاصیست که سطح هورمون رو به حالت تعادل میرسونه و بدن رو متعادل میکنه. زردآلو غنی از کلسیم و فیبره و به افزایش ارزش غذایی شیر کمک میکنه. از برگه زرد آلو میتونید بعنوان یک میان وعده سالم استفاده کنید.
بادامبادام سرشار از امگا 3 و ویتامین E است. فایده ی ویتامین E اینه که باعث بهبود خارش ناشی از علائم کششی بارداری میشه و امگا 3 به تقویت هورمونهای شیردهی کمک میکنه تا شیر بیشتری تولید بشه. بادام میانوعده ی مناسبی برای هر سن و سالیست.
منبع: برترینها برچسب ها: شیر مادر ، تغذیه ، سلامت

منبع: خرداد

کلیدواژه: شیر مادر تغذیه سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۶۷۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند

دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی ایران، گفت: تحرک کم، دریافت کالری بالا، استرس زیاد و خواب ناکافی در افزایش وزن موثر هستند، بنابراین باید با افزایش فعالیت‌های ورزشی و تکنیک‌های آرام سازی، میزان دریافت مواد غذایی را کنترل کرد.

به گزارش ایرنا، ناهید آریائیان افزود: چاقی زمینه ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را افزایش می‌دهد، در نتیجه با «کاهش دریافت میزان کالری» و «افزایش فعالیت‌های فیزیکی» می‌توان از بروز چاقی و بیماری‌های وابسته به آن پیشگیری کرد.

وی اظهارداشت: در سال‌های اخیر میزان شیوع چاقی افزایش یافته و آمار افراد چاق از سال ۱۹۸۰ در جهان بیش از دو برابر شده است. در ایران تقریبا نیمی از افراد دارای اضافه وزن یا چاق هستند.

آریائیان با اشاره به افزایش کودکان مبتلا به چاقی، اظهار کرد: چاقی، زمینه‌ساز بروز بسیاری از بیماری‌های شایع همچون بیماری‌های قلبی عروقی، پرفشاری و چربی خون، دیابت، انواع سرطان‌ها، برخی بیماری‌های زنان و ناباروری، کبدی (مانند کبد چرب)، کلیوی، مفاصل و اتوایمیون، تنفسی، اختلالات خواب، روحی و روانی و ... است. به علاوه چاقی باعث کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن می‌شود و خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی را افزایش می‌دهد.

این متخصص تغذیه ادامه داد: مطالعات نشان می‌دهد به ازای هر ۱۰ درصد کاهش وزن، ۲۰ الی ۲۵ درصد خطر مرگ و میر وابسته به چاقی کاهش می‌یابد؛ در واقع چاقی زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌های مزمن به شمار می‌رود و با کاهش حتی ۱۰ درصد از وزن می‌توان به اندازه قابل توجهی از ابتلا به بیماری‌های متابولیک و غیرواگیر پیشگیری کرد.

وی افزود: چاقی، افزایش درصد چربی بدن است و چاقی در کودکی، زمینه بروز بسیاری از بیماری‌های مزمن در دوران بزرگسالی را افزایش می‌دهد.

آریائیان با اشاره به شاخص توده بدنی، خاطرنشان کرد: هر چه BMI (وزن به کیلوگرم تقسیم به مجذور قد به متر) بالاتر رود، میزان مرگ و میر هم بیشتر می‌شود. BMI بالاتر از ۲۵ تا ۲۹.۹ اضافه وزن و بالاتر از ۳۰ به عنوان چاقی تعریف می‌شود.

وی افزود: علت چاقی افزایش دریافت انرژی بیشتر نسبت به مصرف آن است؛ بنابراین برای پیشگیری از اضافه وزن باید میزان دریافت کالری را کنترل کنیم.

به گفته وی، یکی از علل کاهش مصرف انرژی، کاهش فعالیت فیزیکی است و چاقی، خود زمینه ساز کم تحرکی است.

این متخصص تغذیه با تاکید بر افزایش فعالیت فیزیکی، اظهار کرد: برخی افراد از رژیم غذایی نامناسب پیروی کرده و مواد غذایی خاصی را استفاده و یا برخی از گروه‌های غذایی را حذف می‌کنند؛ ولی باید توجه داشت که لازم است همه گروه‌های غذایی به میزان مورد نیاز استفاده شوند و گروه‌های سبزی‌ها (دارای فیبر بالا باشند و مصرف آن‌ها به صورت خام و آب پز به حس سیری کمک می‌کند)، میوه‌ها، غلات سبوس‌دار، لبنیات کم چرب، گروه گوشت‌ها مانند انواع گوشت بدون چربی یا کم چرب، حبوبات و تخم‌مرغ در برنامه روزانه گنجانده شوند.

وی تاکید کرد: همچنین مصرف غذا‌های پرکالری و کم ارزش مانند فست فودها، غذا‌های سرخ کردنی، شیرینی‌ها و چربی‌های اشباع شده کاهش یابد و از روغن‌های مفید مانند روغن زیتون و کلزا در مقدار مورد نیاز استفاده و آب کافی مصرف شود.

به گفته آریائیان، از نشستن‌های طولانی، خوردن غذا هنگام تماشای تلویزیون، خوردن سریع غذا و مصرف غذا‌های شیرین و پرچرب خودداری کنید و به جای آن، تغییر سبک زندگی، پیاده‌روی مستمر، انجام ورزش‌های هوازی (به منظور کاهش چربی) به همراه غیر هوازی (برای افزایش متابولیسم بدن) و استفاده از مواد غذایی در حد نیاز را مورد توجه قرار دهید.

وی افزود: همچنین برای کنترل اشتها در فاصله وعده‌های اصلی می‌توانید از میان وعده‌های مغذی مناسب نظیر میوه‌ها (در حد مورد نیاز)، سبزی‌ها و آجیل بدون نمک (در میزان کم) استفاده کنید. به یاد داشته باشید که هیچ وعده غذایی به خصوص صبحانه نباید حذف شود.

آریائیان تصریح کرد: منافع فیزیولوژیک وزن مناسب بسیار بالا است و وقتی وزن ایده‌آلی داریم علاوه بر حفظ سلامت بدن، حال و روحیه بهتری هم داریم و سیستم ایمنی بدن هم قوی‌تر است، در نتیجه کمتر به بیماری‌های جسمانی و روانی مبتلا می‌شویم.

دیگر خبرها

  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • امحای ۲۰۰۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند
  • امحای ۲ تن انواع مواد غذایی غیرقابل‌مصرف در میاندوآب
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • معدوم‌سازی بیش از ۳ تن مواد غذایی فاسد در میرجاوه
  • قابل توجه کسانی که هر روز پنیر می خورند
  • معدوم شدن بیش از ۲ تن مواد غذایی فاسد در تاکستان
  • کشف و معدوم سازی مواد غذایی فاسد در تاکستان