Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-05@07:00:33 GMT

9 توصيه براي افزايش ضريب هوشي کودکان

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۰۸۶۰۳

9 توصيه براي افزايش ضريب هوشي کودکان

خبرگزاري آريا -
شما دلتان مي‌خواهد بچه‌هاي باهوشي داشته باشيد يا نه؟ احتمالاً مثل هر پدر و مادر ديگري مي‌گوييد : بله. اما باهوش بودن، ذاتي است يا اکتسابي؟ سؤال اصلي بحث، همين است و جوابش اين‌که:
با وجود تأثير عوامل ژنتيكي در تعيين سطح هوش بچه‌ها، تازه‌ترين تحقيقات علمي نشان مي‌دهند که به ‌كارگيري روش‌هاي معين، مي‌تواند ضريب هوشي و سرعت يادگيري كودكان را افزايش بدهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس اگر دلتان مي‌خواهد كودكاني باهوش داشته باشيد 9 توصيه زير را جدي بگيريد.
به كودكتان موسيقي بياموزيد
اگرچه شنيدن صداي طبلي كه كودك مي‌نوازد، هميشه خوشايند و گوش‌نواز نيست اما به ياد داشته باشيد يادگيري موسيقي يكي از راه‌هاي ارتقاي سطح هوشي كودكان است. بر اساس مطالعات محققان دانشگاه تورنتو، فراگرفتن موسيقي به صورت منظم، در افزايش ضريب هوشي و بهبود عملكرد كودكان در مدرسه مؤثر است و هرچه سال‌هاي بيشتري صرف اين كار شود، نتيجه بهتري حاصل خواهد شد.
اين بررسي نشان داده است كه يادگيري موسيقي در دوران كودكي، عامل تعيين‌كننده‌اي در بالا بردن سطح نمرات کودک در مدرسه و ارتقاي سطح هوشي او در دوران بزرگسالي است. پس براي اين‌كه به فرزندتان كمك كنيد تا موتزارتِ دروني خود را آشكار كند، براي ثبت نام او در گروه‌هاي موسيقي مدرسه يا كلاس‌هاي خصوصي پيش‌قدم شويد.

نوزادتان را از شير مادر محروم نكنيد
شير مادر اولين و در عين حال، اساسي‌ترين غذاي مغز است. تحقيقات دانشمندان بارها ثابت كرده است كه تغذيه با شير مادر فوايد بي‌شماري براي نوزادانِ در حال رشد دارد. شير مادر مانع بروز عفونت‌هاي خطرناك در دوران كودكي مي‌شود و ضروري‌ترين مواد غذايي بدن نوزاد را تأمين مي‌كند. محققان دانماركي دريافته‌اند كه شير مادر در پرورش نوزاداني سالم‌تر و البته باهوش‌تر، کاملاً مؤثر است. بر اساس اين مطالعات، نوزاداني كه به مدت 9 ماه از شير مادر تغذيه كرده‌اند، در مقايسه با آن‌هايي که تنها يك ماه يا كمتر از اين مدت از شير مادر تغذيه شده‌اند، به ميزان قابل‌توجهي باهوش‌ترند. نكته آخر اين‌كه، تغذيه با شير مادر اولين سرمايه‌گذاري براي ارتقاي سطح سلامت كودك است؛ سرمايه‌گذاري بنياديني كه سودي درازمدت به همراه خواهد داشت.
فراموش نکنيدکه عقل سالم در بدن سالم است
بررسي‌هاي محققان دانشگاه ايلينويز نشان مي‌دهد كه بين ميزان تناسب اندام و عملكرد تحصيلي دانش‌آموزان، رابطه‌اي مثبت برقرار است. بر طبق اين مطالعات، شركت در برنامه‌هاي ورزشي منظم، باعث تقويت حس اعتماد به نفس، تمايل به كار گروهي و رهبري در كودكان مي‌شود. بنابر يافته‌هاي اين پژوهش 81 درصد زناني كه مديريت شركت‌هاي تجاري را بر عهده داشتند، در ورزش‌هاي گروهي مدرسه شركت مي‌كردند. بنابراين به جاي اين‌كه بعد از شام به سراغ تلويزيون برويد، به فكر پياده‌روي يا حتي توپ‌بازي با كودك خود باشيد. او را تشويق كنيد تا فعاليت بدني منظمي داشته باشد و در برنامه‌هاي ورزشي مدرسه شركت كند.

لازم نيست هميشه فرزندتان را از بازي‌هاي رايانه‌اي منع كنيد
تعجب نكنيد؛ درست است كه بازي‌هاي رايانه‌اي هميشه مورد انتقاد قرار مي‌گيرند که خشن هستند و چيزي به كودك نمي‌آموزند و باعث انزواي آن‌ها مي‌شوند؛ اما اين شما هستيد كه بازي‌ها را انتخاب مي‌كنيد. پس به سراغ بازي‌هايي برويد كه تفكر راهبردي و مهارت‌هاي برنامه‌ريزي را رشد مي‌دهند و باعث تقويت كار گروهي و خلاقيت فرزندتان مي‌شوند. شركت‌هاي توليدكننده اسباب‌بازي‌هاي آموزشي (مثل ليپ فراگ) مشغول طراحي و توليد بازي‌هايي هستند كه براي رشد ذهني و حرکتي كودكان و حتي نوپايان مفيدند. در پژوهش اخير دانشگاه روچستر، معلوم شد کودکاني که اهل بازي‌هاي رايانه‌اي بودند، سريع‌تر از سايرين نشانه‌هاي تصويري را تشخيص مي‌دادند. در انگلستان هم معلمان به استفاده از بازي‌هاي رايانه‌اي در كلاس‌هاي درسي خود روي آورده‌اند.
هله‌هوله، ممنوع!
شكر، چربي‌هاي ترانس و غذاهاي بي‌ارزش را از برنامه غذايي كودكتان حذف كنيد و در مقابل، به دنبال جايگزين‌هاي سالم و مغذي ديگر باشيد. تغذيه سالم، به ويژه در 2 سال اول زندگي، اثرات شگفت‌انگيزي بر رشد ذهني و حرکتي كودكان دارد. به عنوان مثال، هر كودكي براي رشد مطلوب بافت مغزي خود نياز به آهن دارد؛ چراکه در صورت کمبود آهن، سرعت انتقال تحريكات عصبي کندتر مي‌شود. تحقيقات بيانگر آن است که كودكانِ مبتلا به سوء تغذيه، به دليل اختلال در مقابله با بيماري‌هاي عفوني و در پي آن غيبت از مدرسه، از همسالان خود عقب مي‌افتند. پس به آن‌چه فرزندتان مي‌خورد، توجه کنيد و منتظر نمرات بهتر او باشيد.

كودكتان را كنجكاو بار بياوريد
به اعتقاد کارشناسان، والديني كه كنجكاوي بيشتري نشان مي‌دهند و فرزندان خود را تشويق مي‌كنند تا چيزهاي تازه ياد بگيرند و به دنبال ايده‌هاي جديد و بكر بگردند، درس مهمي به آن‌ها مي‌آموزند: «كسب دانش ارزشمند است.» پس، هميشه از كودك سؤال بپرسيد، مهارت‌هاي تازه يادش بدهيد و او را به گردش‌هاي علمي ببريد تا حس کنجکاوي‌اش تقويت شود و بدين ترتيب، خودتان را هم در علايق و تفريحات او سهيم کنيد.
برايش کتاب بخوانيد
به ياد داشته باشيد که اين روش، بارها امتحانش را پس داده؛ اگرچه ممکن است گاهي در روند پرشتابِ گرايش به شيوه‌هاي جديد، کم‌اهميت تلقي شده باشد. با وجود اين، کتاب خواندن مطمئن‌ترين و در عين حال، ارزان‌ترين راه براي ارتقاي يادگيري و رشد ذهني و ادراکي کودکان در سنين مختلف است. پس، از همان سال‌هاي نخست زندگي، براي کودکتان کتاب بخوانيد و وقتي بزرگ‌تر شد، او را عضو کتابخانه کنيد و قفسه‌هاي خانه را هم هميشه پر از کتاب نگه داريد.
صبحانه را به خاطر بسپاريد
سلسله تحقيقاتي که قدمتش به سال 1970 برمي‌گردد، ثابت کرده که خوردن صبحانه در تقويت حافظه، افزايش قدرت تمرکز و يادگيري، نقش مهمي دارد. کودکاني که صبحانه نمي‌خورند، در مقايسه با کودکاني که روز را با يک وعده کامل شروع مي‌کنند، زودتر خسته مي‌شوند، تحريک‌پذيرترند و ديرتر واکنش نشان مي‌دهند. اما همه مي‌دانيم که در زندگي پرمشغله امروز، خوردن صبحانه کامل هميشه مقدور نيست. با اين حال، به خاطر داشته باشيد که حتي يک ليوان شير به همراه يک عدد بيسکويت مي‌تواند تمرکز فرزندتان را در مدرسه براي ساعات طولاني حفظ کند.
بازي‌هاي فکري را دست‌کم نگيريد
شطرنج، جدول، معما و چيستان، همگي تمريناتي هستند که مغز را براي تفکر سريع و هوشمند آماده مي‌کنند. بازي‌هايي مثل جدول اعداد هم نوعي سرگرمي هستند که در تقويت تفکر راهبردي و توانايي حل مسأله و قدرت تصميم‌گيري کودک، نقش دارند. ذهن فرزندتان را با اين‌گونه معماها به چالش بکشيد و از او در حل مسائل پيچيده کمک بخواهيد.



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۰۸۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت افزایش ظرفیت استخدام ماما در بخش بهداشت و درمان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، فاطمه محمدبیگی ضمن تبریک روز جهانی ماما به فعالان این عرصه، اظهار داشت: مامایی یکی از مشاغل ارزنده در جهان هستی است، رشته مامایی به دلیل اینکه سلامت مادر و کودک را به ارمغان می‌آورد بسیار ارزشمند است، ارتقای سلامت مادران و کودکان، ترویج فرزندآوری و تغذیه به واسطه شیر مادر، جلوگیری از مرگ مادر، کودک و آموزش مراقبت‌های دوران بارداری معمولا به واسطه این گروه حساس رشته پزشکی انجام می‌پذیرد. نماینده قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به کاهش جمعیت ایران در سال‌های آینده، افزود: ایران تنها کشور دارنده جایزه کاهش جمعیت در جهان است، در قانون جوانی جمعیت به صورت ویژه به کمیت وجود ماما در کشور اشاره شده، یعنی به ازای هر دو زایمان فعال باید یک ماما در کشور وجود داشته باشد؛ متاسفانه به دلیل کمبود ماما در بیمارستان‌های کشور این بند قانونی اجرایی نمی‌شود. عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه کشور نیازمند ۹ هزار ماما برای فعالیت در مراکز بهداشتی و در مانی است، یادآور شد: متاسفانه کمبود ماما در کشور همچون کادر پرستاری در شیفت‌های سنگین این گروه خود را نشان داده است و منجر به استهلاک، خستگی کادر مامایی شده است که همین مسئله عاملی بر کاهش کیفیت کار ماما‌ها در کشور است. رئیس فراکسیون جمعیت مجلس با بیان اینکه قرار بود امسال حدود ۳۵۰۰ ماما در کشور استخدام شوند، اظهار داشت: در ظرفیت پذیرش و استخدام وزارت بهداشت تنها حدود ۳۰۰ ماما در کشور ثبت شده بود، چرا باید میزان جذب و استخدام ماما علیرغم نیاز کشور کم باشد. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: بحث ترویج زایمان و خوشایندسازی آن که از روش‌های جدید برای بهبود کیفیت و ترغیب به زایمان طبیعی به کار می‌رود، در دنیا میزان زایمان طبیعی رقمی بین ۷۰ تا ۷۵ درصد است، اما در کشور ما متاسفانه این درصد جای خود را به سزارین داده است و ۵۶ درصد زایمان‌ها در کشور به روش جراحی سزارین صورت می‌گیرد. محمدبیگی با تاکید بر اینکه روش سزارین غیر ضرور به دلیل عوارض بسیار پذیرفته شده نیست، یادآور شد: سزارین عوارض بالینی بر فیزیک بدن مادر دارد که گاه نمی‌توانند بیش از دو یا سه فرزند داشته باشند؛ سزارین یکی از عوامل عدم تمایل مادران به تعداد فرزند بیشتر است در حالی که به طور مادرات ذاتأ علاقمند به داشتن فرزندان بیشتر هستند. نماینده مردم در مجلس یازدهم یادآور شد: با توجه به جلسات مشترک برگزار شده در کمیسیون بهداشت با وزیر بهداشت در حوزه درمانی، مقرر شد که طرح دوره مامایی اجرایی شود، فارغ التحصیلان رشته مامایی که بلاتکلیف بودند و نمی‌توانستیم از آنان استفاده کنیم در بیمارستان‌های دولتی مشغول به اجرای طرح خود شدند تا بتوانیم برای تولد کودکان و مراقبت با کیفیت از مادران شاهد حضور این عزیزان باشیم. محمد بیگی با تاکید بر توجه به نیاز‌های معیشتی قشر مامایی، خاطرنشان کرد: مشکلات معیشتی جامعه مامایی یکی دیگر از مسائلی است که ظرف یک ماه گذشته در این خصوص جلسه‌ای را با معاونت درمان و وزیر بهداشت برگزار شد و خوشبختانه در بحث پرداخت کارانه و فوق العاده‌ها صحبت‌هایی صورت گرفت تا شاهد ارتقاء شرایط جامعه مامایی باشیم، البته اعتراضات دیگری نیز در خصوص مشکلات جامعه مامایی وجود دارد و در برخی موارد حق آنان پایمال می‌شود که همه این مسائل مورد بررسی قرار می‌گیرد، امیدواریم برخی از حقوق آنان که تاکنون پرداخت نشده به زودی جبران شود.

دیگر خبرها

  • مشق الفبای زندگی در آغوشی شاید مهربان‌تر از مادر
  • تهدید رجب‌زاده: مطمئن باشید به CAS شکایت می‌کنیم
  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان
  • شیرینی‌ها و شگفتی‌های کودکان به روایت یک دیدار
  • ضرورت افزایش ظرفیت استخدام ماما در بخش بهداشت و درمان
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • مشق عشق بر لوح سفید کودکان؛ چرا بانوان معلمی را ترجیح می‌دهند؟
  • کودکان گمشده غزه در حسرت دیدار پدر و مادر
  • کودکان گمشده غزه؛ در حسرت دیدار پدر و مادر
  • افزایش نگرانی اسرائیل از قرار گرفتن در لیست سیاه سازمان ملل