Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-04@23:26:38 GMT

زمان توليد شدن شير مادر بعد از زايمان

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۸۸۸۱۸

زمان توليد شدن شير مادر بعد از زايمان

خبرگزاري آريا -
توليد شير معمولا 30 تا 40 ساعت پس از زايمان شروع به افزايش مي کند
توليد شير در اواسط بارداري آغاز مي شود. براي اکثر مادران شير بين روز دوم تا پنجم بعد زايمان ترشح مي شود.
آيا در هنگام تولد سينه هاي من شير دارد؟
بله! کلستروم از هفته 16 تا 22 هفته بارداري توليد مي شود، اگر چه بسياري از مادران تا زماني که شير ترشح نشود از وجود آن آگاه نمي شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کلستروم شير اوليه غليظي است که پر از مواد مغذي و آنتي بادي هاي مبارز با بيماري است – شير هر چيزي که کودک در روزهاي اول پس از تولد نياز دارد را فراهم مي کند. معده نوزاد شما در هنگام تولد بسيار کوچک است و مصرف کلستروم براي نوزاد بسيار عالي است. ميانگين کلستروم مصرفي نوزادان سالم از 2 تا 10 ميلي ليتر براي هر وعده در 24 ساعت اول تا 30-60 ميلي ليتر (1-2 اونس) در هر وعده تا پايان روز سوم مي باشد.
ميانگين کلستروم/ شير مصرفي
سن نوزاد
مقدار مصرف در هر وعده
مقدار مصرف در 24 ساعت
روز اول (0- 24 ساعت)
10-2 ميلي ليتر (نيم- 2 قاشق چايخوري)
30 ميلي ليتر
روز دوم (24- 48 ساعت)
15-5 ميلي ليتر (1قاشق چايخوري- نيم اونس)

روز سوم (48- 72 ساعت)
30-15 ميلي ليتر (نيم- 1 اونس)

تا روز هفتم
60-30 ميلي ليتر (1- 2 اونس)
600-300 ميلي ليتر (20-10 اونس)
هفته دوم و سوم
90-60 ميلي ليتر (3- 2 اونس)
750-450 ميلي ليتر (25-15 اونس)
يک تا شش ماه
120-90 ميلي ليتر (4- 3 اونس)
1035-750 ميلي ليتر (35-25 اونس)

چه زماني مي توان انتظار افزايش شير داشت؟
توليد شير معمولا 30 تا 40 ساعت پس از زايمان شروع به افزايش مي کند، اما ممکن است کمي طول بکشد تا تغييرات براي مادر قابل درک شوند. معمولا افزايش شير از روز دوم يا سوم پس از زايمان کاملا مشهود است اما در 25% موارد ممکن است بيشتر طول بکشد تا افزايش شير ديده شود. نشانه هاي افزايش شير مادر شامل موارد زير است:
- سفتي پستان، تورم، سنگيني، گرما، سوزش
- نشت شير
- تغيير الگوهاي تغذيه نوزاد
- در اين زمان متوجه مي شويد که غلظت و رنگ شير از طلايي غليظ کلستروم به شير رقيق و سفيد تغيير کرده است.
تحقيقات نشان مي دهد زمان آمدن شير تحت کنترل هورمون ها است و به شيردهي مربوط نمي شود. با اين حال، مادراني که زود شيردهي را شروع مي کنند يا به دفعات بيشتر به نوزاد شير مي دهند در روزهاي 3 تا 4 شير بيشتري توليد مي کنند و نوزادان آنها وزن کمتري از دست مي دهند و سطح بيليروبين پايين تري دارند (زردي کمتر). تماس بدن مادر با بدن نوزاد نيز با افزايش توليد شير همراه است. اگر در هنگام توليد شير، شير از سينه خارج نشود توليد شير متوقف مي شود.
توليد شير در اواسط بارداري آغاز مي شود
عوامل خطر براي تاخير در توليد شير:
هنگامي که شير مادر در طول 3 روز پس از زايمان (72 ساعت بعد از زايمان) افزايش حجم مورد انتظار را نداشته باشد، تأخير در توليد شير (DOL) اتفاق افتاده است. مطالعات نشان مي دهند عوامل خطر براي تاخير در توليد شير عبارتند از:
زمان آمدن شير مادر:
- زايمان اول – در زايمان اول معمولا شير يک روز ديرتر (نسبت به زايمان دوم، سوم و ...) توليد مي شود.
- عوامل مربوط به درد زايمان و زايمان
- مقدار زياد مايع IV در طول زايمان
- داروهاي مسکن هنگام زايمان بدون در نظر گرفتن روش زايمان
- زايمان تنشي، خسته کننده و يا زخم واژن
- زايمان سزارين (سزارين | علت انجام زايمان سزارين و مراقبت هاي آن)
- مرحله طولاني فشار دادن در هنگام زايمان (بيش از يک ساعت)
- از دست دادن خون (بيش از 500 ميلي ليتر / 1 پينت)
- جفت پايدار يا هر چيزي که بر عملکرد جفت تاثير مي گذارد.
- سلامت مادر
- مسائلي که بر هورمونهاي مادر يا واکنش او به هورمون ها تاثير مي گذارد، از جمله مقاومت به انسولين، ديابت نوع 1، سندرم تخمدان پلي کيستيک، ناباروري، کم کاري تيروئيد يا مسائل مربوط به هيپوفيز، از جمله سندرم شيهان، فشار خون بالا.
- چاقي
تحقيقات نشان مي دهد که به جاي DOL، افزايش خطر ممکن است به دليل افزايش آهسته توليد شير به دليل مديريت شيردهي، کاهش پاسخ پرولاکتين به تغذيه با شير مادر و يا افزايش حجم بدن که بر رشد سينه در دوران بلوغ تاثير مي گذارد، باشد.
در موارد زير، شير به احتمال زياد طبق برنامه زمانبندي توليد مي شود، اما توليد شير ممکن است به اندازه کافي زياد نباشد تا باعث احساس پري شود:
- مسائل مربوط به سينه مادر
- زايمان زودرس
- سينه هاي رشد نکرده
- جراحي پستان يا آسيب به پستان (ممکن است بافت پستان را از بين ببرد يا با اعصابي که باعث توليد شير مي شوند تداخل ايجاد شود)
- آناتومي غير معمول نوک پستان، نوک پستان صاف يا معکوس، يا سوراخ کردن نوک پستان ممکن است مانع انتقال شير شود.
- هر مسئله مربوط به مديريت شيردهي، از جمله بيماري مادر، که در روزهاي اول شيردهي بر توليد شير تاثير مي گذارد.
- هر گونه دارويي که توليد شير را در روزهاي اول کاهش مي دهد، از جمله داروهاي هورموني ضدبارداري.
اگر تا روز چهارم شير توليد نشد چه کاري انجام دهم؟
• شيردهي را تا زماني که پستان تخليه شود انجام دهيد. تماس بدن مادر با بدن نوزاد نيز مي تواند در توليد شير موثر باشد. مراقب وزن نوزاد باشيد تا اطمينان حاصل کنيد که او به اندازه کافي شير مي خورد - اگر فرزند شما بيش از 7٪ وزن زمان تولد را از دست بدهد، شيردهي بايد افزايش يابد. اگر نوزاد به قدر کافي شير نخورد، مصرف مکمل ضروري است.
منبع: ooma.org


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۸۸۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۰ درصدی نرخ چاقی در دانش‌آموزان/ جلوگیری از کم تحرکی دانش‌آموزان با مسابقات مادر دختری، پدر پسری

صادق ستاری فرد، معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: فقر حرکتی دانش‌آموزان یکی از مهم‌ترین معضلات ما است.

وی با بیان این که سبک زندگی، رژیم غذایی، فعالیت و بازی دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان با شیوع بیماری کرونا تغییر کرده است؛ افزود: نرخ چاقی دانش‌آموزان ۱۰ درصد افزایش یافته و به ۳۳ درصد رسیده؛ به گونه‌ای که از هر ۳ دانش آموز یک دانش آموز با معضل چاقی و اضافه وزن مواجه است.

ستاری فرد با اشاره به این‌که آمار مذکور نگران کننده است؛ تصریح کرد: بخشی از مشکلات چاقی به مدرسه، بخشی به خانواده و بخشی به نظام اجتماعی، فرهنگی و سلامت کشور مربوط است.

او ادامه داد: فقر حرکتی دانش‌آموزان، چاقی و ضعف قوای جسمانی دانش‌آموزان مسئله‌ای ملی است که باید تمام ارگان‌ها، دستگاه‌ها و مردم برای رفع این مشکلات به وزارت آموزش و پرورش کمک کنند.

وی افزود: آینده کشور به دست دانش‌آموزان امروز است؛ در همین راستا نیازمند عزم و برنامه ملی هستیم که باید چیده و به آن عمل شود.

او ادامه داد: ما به سهم خود کیفیت بخشی درس تربیت بدنی  و فعالیت دانش‌آموزان در خارج از ساعات آموزشی اوقات فراغت و مسابقات جشنواره‌ها را دنبال می‌کنیم.

معاون تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش با بیان این که بازهای مجازی و رایانه‌ای رقیب تحرک و ورزش دانش آموزان شده است؛ تصریح کرد: ما برای جلوگیری از کم تحرکی دانش‌آموزان مسابقات ورزشی مادر دختری، پدر پسری برگزار کرده‌ایم.

به گفته ستاری فرد، اگر دانش‌آموز به لحاظ سلامت جسمی و روحی در موقعیت مناسب نباشد، یادگیری مناسبی نخواهد داشت؛ به همین دلیل دانش‌آموزان باید در ساحت‌های علمی و جسمی تقویت شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • نوزادِ عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر متولد شد
  • ظرفیت تصفیه خانه‌های آب کرج ۶۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش یافت
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • طلای جهانی پس رفت
  • ضرورت افزایش ظرفیت استخدام ماما در بخش بهداشت و درمان
  • افزایش ۱۰ درصدی نرخ چاقی در دانش‌آموزان/ جلوگیری از کم تحرکی دانش‌آموزان با مسابقات مادر دختری، پدر پسری
  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • افزایش ۸ برابری اعتبارات طرح آبرسانی به کلاله
  • قیمت طلا پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • با این خوراکی های خوشمزه خواب آلودگی و بی حالی بهاری را دور کنید