Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -
شير مادر در روزهاي اول معمولا آبکي است
دغدغه مادران بعد از زايمان شير دادن به نوزاد است ولي گاهي مادر شير ندارد و يا شير مادر آبکي است و مادران نگران اين مورد هستند که نوزادشان را نتوانند با شير دادن تقويت کنند. با خواندن مقاله زير مادران عزيز ميتوانند به سوال هاي خود پاسخ دهند و بدون هيچ نگراني به نوزاد خود شير دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آبکي بودن شير مادر:
از قديم به ما گفته‌اند كه هيچ چيز مثل شير مادر نمي‌تواند نياز تغذيه‌اي بدن كودك را تامين كند، اما در حال حاضر تعداد مادراني كه به فرزندان‌شان شير خودشان را نمي‌دهند رو به افزايش است.
فرضيه ­اي وجود دارد در خصوص اينکه شير بعضي از مادران آبکي است و به اصطلاح هيچ املاحي ندارد تا به کودک ويتامين­هاي مورد نياز را برساند و در واقع بي خاصيت است. اين فرضيه واقعيت دارد؟معمولا شير مادر سرشار از ويتامين است و از نظر حجم و مقدار هم براي کودکان مناسب است و خيلي به ندرت پيش مي­ آيد مادري شير بدون ويتامين، چربي و البته سيرکننده داشته باشد که تشخيص اين مسئله هم فقط با پزشک است، شخص ديگري نميتواند در اين خصوص نظر بدهد.شير مادر در روزهاي اول معمولا آبکي است اما چند روزي که از شيردهي مي­گذرد همه چيز روي روال مي ­افتد و شير مادر چربي لازم را به دست مي ­آورد. البته برعکس اين مسئله هم وجود دارد.
چرا شير من آبکي است؟
هنگامي که شير مادر توليد مي شود به نام "شير بالغ" شناخته مي شود. شير بالغ انسان به طور طبيعي رقيق و آبکي است، اما مواد مغذي کمتري ندارد. نگران نباشيد. شير مادر همه چيزهايي که نوزاد سالم بايد مصرف کند را دارد.
هنگامي که به نوزاد شير مي دهيد ممکن است متوجه نباشيد که آبکي و يا رقيق است. اکثر مادران اين مسئله را زماني متوجه مي شوند که شير خود را مي دوشند. همانطور که شروع به دوشيدن مي کنيد متوجه مي شويد شير رقيق تر مي شود. سپس، هنگامي که سينه خود را خالي مي کنيد متوجه مي شويد که شير کمي غليظ تر است. در ابتداي شيردهي شير با نام "آغوز" شناخته مي شود و داراي چربي کمي است. بعدها شير مادر به "شير پسين" تبديل مي شود که چربي بالاتري دارد.
شير آبکي که در ابتدا مشاهده مي کنيد، شير آغوز است. اين شير چربي کمي دارد، اما قند (لاکتوز) بالايي دارد. اين شير به کودک مايع مناسب را مي دهد، انرژي او را افزايش مي دهد و مغز را براي رشد تغذيه مي کند.
هنگامي که نوزاد شروع به شير خوردن مي کند، بدن شما اکسي توسين را آزاد مي کند و سينه ها اين شير رقيق را از بين مي برد
اگر متوجه شديد که شير مادر در بيشتر موارد خيلي آبکي است، به اندازه کافي به نوزاد شير نمي دهيد. اگر بين دفعات شيردهي فاصله زيادي ايجاد شود، شير مادر رقيق مي شود.
شير آبکي که در ابتدا مشاهده مي کنيد، شير آغوز است
راههاي مقوي شدن شير مادر:
داشتن رژيم غذايي متنوع و متعادل با طعم و مزه مختلف شير شما را مقوي مي کند. کودک ما نيز اين طعم و مزه را مي فهمد و شير را بيشتر مصرف ميکند.
حتي اگر شما رژيم غذايي خوبي نداشته باشيد باز شير مادر براي نوزاد از شيرخشک بهتر است. شير شما حاوي مقدار مناسبي پروتئين، چربي، ويتامين و کربوهيدرات است و همچنين لوکوسيت ها را دارد که نوزاد شما از ابتلا به عفونت حفظ ميکند. دادن شير به نوزاد تا 6 ماهگي ضروري است زيرا داراي فوابدي زيادي براي سلامت مادر و نوزاد دارد. در حاليکه شما نوزاد خود را شير ميدهيد مهم است غذاها و نوشيدني هايي را مصرف کنيد که شير شما را مقوي ميکند و شما يک شير مقوي را به نوزاد خود ميدهيد.
راه هاي افزايش شير مادر:
1- براي زياد شدن شير، خوردن مايعات، شير، چاي، هندوانه، سوپ و… بسيار بسيار اهميت دارد. سعي کنيد مايعات زيادي در طول روز مصرف کنيد. مثلا دو سه ليوان شير، يکي دو ليوان شربت و… به قدر هشت تا ده ليوان مايعات در روز.
2- خوردن خوراکي هاي چرب و موادي که داراي چربي بالا هستند، در ازدياد شير و چرب شدن و غليظ شدن آن تاثير زيادي دارند.
3- در افراد مختلف، عامل زياد شدن شير متفاوت است. شايد براي يک نفر خوردن شير افزا مفيد باشد، اما مادر ديگري با خوردن آب کله پاچه شيرش زياد شود. بايد دقت کنيد ببينيد عامل ازدياد شير شما چه چيزي است. همان را بيشتر تقويت کنيد.
4 – فندق در زياد شدن شير سهم زيادي دارد. مخصوصا که شير مادر را چرب مي کند و شيرخوار زودتر احساس سيري مي کند.
5– شير افزا؛ محلول گياهي که در داروخانه ها يافت مي شود.
6 – خوردن عسل، خرما، گردو و بادام خام
7– گوشت، مرغ، برنج، ماکاروني و سيب زميني
8– رازيانه، سياه دانه و دم کرده ي گل بابونه، هر کدام به طور جداگانه
– و يک عامل بسيار مهم «خواب» است. روزهاي اول تولد فرزند، خواب مادر بسيار کم و منقطع است. همين مساله سبب مي شود شير کمي توليد شود. در حاليکه اگر اطرافيان، پدر و مادربزرگ و… بچه را نگه دارند تا مادر بتواند سه چهار ساعت، بي دغدغه و با آرامش بخوابد، شير به طور چشمگيري افزايش مي يابد. مادران جوان دقت کنيد که از خواب کافي غافل نشويد.
گردآوري: بخش کودکان بيتوته
ooma.org
niniban.com


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۱۵۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌های تقویت اعتماد به نفس با افزایش سن

اگر می‌خواهید با افزایش سن، اعتماد به نفس خود را تقویت کنید، باید برخی رفتارها را کنار بگذارید. در این مقاله، ۸ رفتاری که باید از آنها دوری کنید تا با اعتماد به نفس و مهربانی پذیرای سن خود باشید، معرفی می‌کنیم.

به گزارش فرطب، با ما همراه باشید تا با شناخت و خداحافظی از این رفتارها، گام‌های محکم‌تری به سمت پختگی و اطمینان بردارید.

۱) خداحافظی با نیاز دائمی به تایید

در زندگی، خواستن تایید دیگران کاملاً طبیعی است، اما با افزایش سن، تکیه مداوم بر این تایید می‌تواند به عزت نفس ما آسیب برساند. وقتی برای احساس خوب بودن به نظر دیگران وابسته باشیم، خودمان را از درون ضعیف می‌کنیم. یاد بگیرید به غریزه‌ها و تصمیم‌های خود اعتماد کنید و تنها تاییدی که واقعاً مهم است را از خودتان بجویید، تا با اعتماد به نفس بیشتری پیر شوید.

۲) فراموش کردن اشتباهات گذشته

همه ما در زندگی خود اشتباه می‌کنیم و این اشتباهات بخشی از فرایند یادگیری هستند. با بالا رفتن سن، مهم است که اشتباهات گذشته را رها کرده و اجازه دهیم تجربیات جدید ما را تعریف کنند. این نگرش نه تنها به ما کمک می‌کند تا با اعتماد به نفس بیشتری پیش رویم، بلکه موجب می‌شود که از هر فرصتی برای رشد و پیشرفت استفاده کنیم.

۳) اهمیت دادن به سلامت جسمانی

حفظ سلامت جسمانی با افزایش سن اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. ورزش منظم نه تنها به حفظ سلامت جسم کمک می‌کند بلکه روحیه و اعتماد به نفس را نیز تقویت می‌بخشد. فعالیت‌هایی مانند پیاده‌روی، یوگا یا حتی رقص، می‌توانند تأثیرات شگرفی بر سلامتی عمومی داشته باشند. به بدن خود اهمیت دهید و با فعال ماندن، جوانی و شادابی خود را حفظ کنید.

۴) رویارویی با تجربیات جدید

اجتناب از تجربیات جدید می‌تواند مانعی در مسیر رشد و توسعه شخصی باشد. خواه یادگیری مهارت‌های جدید، سفر به مکان‌های ناشناخته، یا تلاش برای کشف هویت جدید باشد، همه و همه می‌توانند به شما کمک کنند تا از زندگی لذت ببرید و در هر سنی اعتماد به نفس داشته باشید. به جای اینکه از تغییر بترسید، آن را به عنوان فرصتی برای یادگیری و تجربه‌کردن بپذیرید.

۵) توقف مقایسه با دیگران

مقایسه خود با دیگران یکی از رفتارهایی است که باید با آن خداحافظی کنید، زیرا این عمل می‌تواند اعتماد به نفس شما را به شدت تحت تأثیر قرار دهد. هر فردی مسیر منحصر به فرد خود را دارد و مهم این است که به جای مقایسه، روی پیشرفت‌ها و موفقیت‌های شخصی خود تمرکز کنید. این نگرش به شما کمک می‌کند تا با اعتماد به نفس بیشتری در مسیر زندگی قدم بردارید.

۶) ارزش قائل شدن برای علایق شخصی

زندگی پر از مسئولیت‌ها ممکن است ما را از تعقیب علایقمان باز دارد، اما برای حفظ اعتماد به نفس با افزایش سن، حیاتی است که به آن‌ها اهمیت دهیم. وقتی به چیزهایی که دوست داریم اهمیت می‌دهیم، نه تنها خوشحال‌تر می‌شویم، بلکه احساس ارزشمندی و اعتماد به نفس نیز تقویت می‌شود. پس فرصت‌هایی را برای نقاشی کشیدن، نوشتن، یا هر علاقه دیگری که دارید، فراهم کنید تا زندگی‌تان را با شور و اشتیاق پر کنید.

۷) پذیرش تغییر

تغییر یکی از ترس‌های بزرگ بسیاری از افراد است، اما یادگیری برای پذیرش آن می‌تواند به طرز چشمگیری به افزایش اعتماد به نفس کمک کند. تغییرات، چه کوچک و چه بزرگ، فرصت‌هایی برای رشد و یادگیری به همراه دارند. برای پذیرش تغییر، بر روی توانایی‌های خود تمرکز کنید و به خود یادآوری کنید که هر تغییری می‌تواند شروعی برای شروعی نو و بهتر باشد.

۸) باور به ارزش خود

یکی از چالش‌هایی که با افزایش سن روبرو می‌شویم، تردید در ارزش خودمان است. باور به ارزش شخصی و پذیرش این که شما به عنوان یک فرد، بی‌قید و شرط ارزشمند هستید، کلید افزایش اعتماد به نفس است. مهم است که به خودتان یادآوری کنید که شما ارزش دارید، نه تنها به خاطر دستاوردهایتان بلکه به خاطر انسانیت خود. شک در ارزش خود را کنار بگذارید و با اعتماد به نفس به پیش بروید، چرا که شما برای جهان ارزشمند هستید.

جمع بندی

اعتماد به نفس با افزایش سن تقویت می‌شود اگر به رفتارهای مخرب خود خداحافظی کنیم. پذیرش تغییر، توقف مقایسه با دیگران، رها کردن اشتباهات گذشته، اهمیت دادن به سلامت جسمانی، پرداختن به علایق شخصی، و داشتن باور به ارزش خود، همگی به ما کمک می‌کنند تا با اعتماد به نفس بالاتری زندگی کنیم. هر سنی فرصتی برای رشد و ارتقاء است؛ پس از آن به نفع خود استفاده کنید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نوزادِ عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر متولد شد
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب/نجات جان دو انسان توسط امدادگران
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب نهبندان
  • آغاز زندگی در حرکت خودرو امداد
  • شیرینی‌ها و شگفتی‌های کودکان به روایت یک دیدار
  • نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهرمتولد شد
  • حرکت یافتن زندگی در چهارچرخ امداد
  • تولد نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر
  • بهترین بازی‌های لیگ ایران آبکی از آب درآمد!
  • راه‌های تقویت اعتماد به نفس با افزایش سن