Web Analytics Made Easy - Statcounter

خدیجه رحمانی متخصص تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره نکات و دستورات غذایی برای افزایش شیر مادر اظهار کرد: مهمترین عامل محرک شیر مادر مکش نوزاد است. مطالعات نشان داده است که اگر زمان مکیدن نوزاد را کوتاهتر کنیم، یعنی زودتر با مادر ارتباط برقرار کند، شیردهی بهتر و راحت‌تر انجام می‌شود زیرا تحریک شیر یک واکنش هورمونی است که این هورمون با مکیدن نوزاد ترشح می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه افزود: در ۴۸ ساعت اول تولد هیچ زمانبندی برای شیردهی نوزاد وجود ندارد، بعد از ۴۸ ساعت مادر می‌تواند مرتب روز و شب به کودک خود شیر دهد. اما بهتر است شیردهی مادر در روز بیشتر از شب باشد. مادر باید موادی همچون کربوهیدرات و چربی‌ها را در وعده‌های غذایی خود کم کند، زیرا تاثیر نامطلوبی روی شیر مادر دارد، ویتامین‌ها و مینرال‌ها اثرات مطلوبی بر شیر مادر می‌گذارند و مادر هم باید به حد کافی این مواد را دریافت کند تا شیر مقویی تولید کند.

رحمانی بیان کرد: مادر باید بعد از هربار شیردهی مایعات فراوانی دریافت کند تا تمام مایعات از دست رفته بدن جبران شود، مادران در دوران شیردهی نباید رژیم کاهش وزن داشته باشند، زیرا در این دوران به طور عادی با کاهش وزن روبه‌رو خواهند شد.

این متخصص تغذیه درباره تغذیه و افزایش شیر مادر قبل بارداری و بعد از بارداری اظهار کرد: پزشکان دوران بارداری در سه ماهه اول توجه بسیاری بر افزایش شیر مادر ندارند بلکه تمام توجه و اهمیت‌ها به مراقبت از جنین خلاصه می‌شود. جنین باید موادی همچون پروتئین‌ها و ویتامین‌ها را به اندازه کافی از مادر دریافت کند، اما در سه ماهه آخر شرایط را برای شیردهی مادر و فراهم می‌کنیم؛ که مادر در ابتدای تولد نوزاد با مشکل روبرو نشود.

وی تصریح کرد: در دوران بارداری در سه ماهه آخر سعی داریم که وزن جنین را تا حد ممکن بالا ببریم تا هنگام تولد بامشکلات تغذیه‌ای نوزاد روبه‌رو نشویم، در اولین لحظه تولد نوزاد حتما باید مادر و نوزاد تماس پوستی داشته باشند. زیرا حتی اگر نوزاد در روز‌های ابتدایی توان مکیدن نداشته باشد همان تماس پوستی با مادر کمک می‌کند تا هورمون‌های شیر در مادر ترشح شود.

آرامش مادر عامل افزایش شیردهی به نوزاد

رحمانی تاکید کرد: اولین موردی که باعث افزایش شیردهی مادر می‌شود و آرامش مادر است. حتما قبل از بارداری باید مواردی همانند لاغری، چاقی و بیماری‌هایی همچون تیروئید و دیابت کاملا بررسی شود. زیرا تمام این موارد بر روی شیر مادر تاثیرات فراوانی خواهند داشت، شیر مادر با پرخوری افزایش پیدا نمی‌کند و این عامل باعث بالا رفتن بی حد و اندازه وزن مادر می‌شود. 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی اخبار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۵۱۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۰۰۰ کمبود ماما در مقابل ۳۰۰ مجوز استخدام

به گزارش خبرگزاری مهر، فاطمه محمدبیگی، افزود: متأسفانه کمبود ماما در کشور همچون کادر پرستاری در شیفت‌های سنگین این گروه خود را نشان داده است و منجر به استهلاک، خستگی کادر مامایی شده است و همین مسئله عاملی بر کاهش کیفیت کار ماماها در کشور است.

وی گفت: مامایی یکی از مشاغل ارزنده در جهان هستی است، رشته مامایی به دلیل اینکه سلامت مادر و کودک را به ارمغان می‌آورد بسیار ارزشمند است، ارتقای سلامت مادران و کودکان، ترویج فرزندآوری و تغذیه به واسطه شیر مادر، جلوگیری از مرگ مادر، کودک و آموزش مراقبت‌های دوران بارداری معمولاً به واسطه این گروه حساس رشته پزشکی انجام می‌پذیرد.

محمدبیگی با اشاره به کاهش جمعیت ایران در سال‌های آینده، افزود: ایران تنها کشور دارنده جایزه کاهش جمعیت در جهان است، در قانون جوانی جمعیت به صورت ویژه به کمبود ماما در کشور اشاره شده، یعنی به ازای هر دو زایمان فعال باید یک ماما در کشور وجود داشته باشد؛ متأسفانه به دلیل کمبود ماما در بیمارستان‌های کشور این بند قانونی اجرایی نمی‌شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس، با بیان اینکه قرار بود امسال حدود ۳۵۰۰ ماما در کشور استخدام شوند، اظهار داشت: در ظرفیت پذیرش و استخدام وزارت بهداشت تنها حدود ۳۰۰ ماما در کشور ثبت شده بود، چرا باید میزان جذب و استخدام ماما به رغم نیاز کشور کم باشد.

کد خبر 6096249 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • نوزادِ عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر متولد شد
  • افزایش ۴ میلیارد مترمکعبی تولید گاز پارس جنوبی با کاهش دوره تعمیرات اساسی 
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب/نجات جان دو انسان توسط امدادگران
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب نهبندان
  • آغاز زندگی در حرکت خودرو امداد
  • ۹۰۰۰ کمبود ماما در مقابل ۳۰۰ مجوز استخدام
  • شیرینی‌ها و شگفتی‌های کودکان به روایت یک دیدار
  • نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهرمتولد شد
  • حرکت یافتن زندگی در چهارچرخ امداد
  • تولد نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر