Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-05@01:26:19 GMT

شیر مادر، عامل تقویت سیستم ایمنی نوزاد است

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۱۹۶۷۹

یک پزشک متخصص کودکان با اشاره به آثار مثبت تغذیه از شیر مادر بر سلامت نوزادان، بر لزوم برخورداری مادران از رژیم غذایی مناسب در دوران شیر دهی تاکید کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دکتر قربان علیزاده در گفت و گو با خبرگزاری علم و فناوری با اشاره به تاثیر تغذیه از شیر مادر بر سلامت جسمی و روانی نوزادان تصریح کرد: در لحظه اول پس از تولد هورمون های بارداری که عامل حفظ جنین در رحم و پیشگیری از نارسی آن می شدند، به هورمون های شیردهی تبدیل می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی با بیان این که پس از گذشت دوران ۹ ماه بارداری، حس مثبت مادر شدن در زنان و نیز در آغوش گرفتن نوزاد، از عوامل تاثیرگذار بر افزایش تولید شیر در آنان است، افزود: شیری که در ساعات اولیه تولد تولید شده و تا چند روز اول پس از زایمان، تولید آن ادامه می یابد به کلستروم یا آغوز معروف است.   این پزشک متخصص کودکان با تاکید بر لزوم تغذیه نوزادان تازه متولد شده از شیر کلستروم گفت: افزایش پایداری ارتباط مادر و نوزاد در دوران ۱۸ ماهه شیردهی، غلظت بالا و برخورداری از ترکیبات متنوع معدنی، پروتئینی و چربی، وجود اسیدهای امگا و تقویت سلول های نوری شبکیه چشم و نیز پرورش سیستم عصبی مغز از جمله فواید مصرف این شیر است.   علیزاده تقویت سیستم ایمنی نوزاد را مهمترین خاصیت شیر کلستروم دانست و افزود: هر سی سی از این شیر دارای ۱۱ میلیون گلبول سفید بوده که سلول های خاطره ایمنی را علیه بسیاری از بیماری ها نظیر هپاتیت، مستقیماً از بدن مادر به بدن نوزاد انتقال می دهد.   وی در ادامه تصریح کرد: انتقال آنتی بادی ها یا به اصطلاح ایمونو گلبول های ترشحی بدن مادر به نوزاد، سیستم گوارشی وی را در مقابل بسیاری از بیماری های عفونی از جمله اسهال روده ای محافظت می کند. همچنین، این ایمونو گلبول ها پرز روده نوزادان را در برابر آلرژن های غذایی در طی دوران تغذیه تکمیلی مقاوم می کند.   علیزاده با اشاره به این که افسردگی بعد از زایمان بیماری محسوب نمی شود و مکیدن شیر توسط نوزاد فواید فراوانی برای مادر به همراه دارد، گفت: احساس رضایت قلبی و نشاط، پرورش سیستم اعصاب مادر به شکل انرژی مثبت، جلوگیری از بیماری های بدخیم سینه، سرطان رحم و ریزش مو، برگشت رحم به حالت اولیه و نیز بازیابی تناسب بدنی مادر و کاهش وزن از جمله مهمترین این فواید است.   وی با بیان توصیه هایی برای برخورداری بهتر مادران از شیردهی مناسب، تصریح کرد: خواب و استراحت کافی، تغذیه خوب، محیط مناسب دور از دغدغه های روزمره زندگی، دمای مناسب اتاق که نباید بالاتر از ۲۸ درجه و کمتر از ۲۴ درجه سانتیگراد باشد، افزایش مصرف میوه ها، هیدروکربن ها و پروتئین های سبک و نیز کاهش مصرف شکلات و مواد غذایی محرک، موجب افزایش شیر مادر می شود.   علیزاده در پایان با تاکید بر لزوم تغذیه نوزادان از شیر مادر خاطرنشان کرد: شیر مادر همیشه در اختیار نوزاد است، و مصرف آن رابطه عاطفی عمیقی بین مادر و فرزند برقرار می کند.   انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۱۹۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین علت چاقی در ایران

به گزارش خبرآنلاین، منصور رضایی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در برنامه ساختمان پزشکان رادیو جوان با اشاره به برخی باورهای غلط در حوزه تغذیه بیان کرد: متأسفانه امروزه شاهد گسترش باورهای غلطی در میان عموم مردم هستیم که آنها را در نوع تغذیه و سبد غذایی به انحراف می‌کشاند. به طور مثال؛ بسیاری بر این باورند که مصرف مداوم آناناس قوای جسمانی آنها را تقویت می‌کند در حالی که آناناس دارای ماده‌ای به نام بروملین است. بروملین یک آنزیم پروتئولیتیک است که به هضم پروتئین کمک می‌کنند. از بروملین در علم پزشکی استفاده می‌شود و بیشتر در راستای ترمیم زخم و بافت‌های آسیب دیده کاربرد دارد.

فارس در خبری نوشت:وی در ادامه ضمن تأکید بر تعادل در وزن افراد و استفاده از رژیم غذایی مناسب افزود: نخست باید تأکید کنم که این باور به کلی اشتباه است که برای کاهش وزن افراد چاق؛ پیشنهاد می‌شود تا از خوردن شام و برخی مواد غذایی خودداری کنند به زعم بنده این نوعی خودآزاری است و به هیچ عنوان در راستای کاهش وزن مؤثر نیست و آسیب‌های بسیاری را نیز دارد. به بیان دیگر، کسی با نخوردن لاغر نمی‌شود!

این متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی همچنین گفت: نخستین قدم در زمینه لاغری و تناسب اندام، ریشه‌یابی و یافتن علت چاقی در افراد است. بر اساس یافته‌های جامعه آماری؛ بزرگ‌ترین و مهم‌ترین علت چاقی در کشور ما مشکلات تیروئیدی است و تشخیص این مهم نیز بر عهده متخصص غدد است و نمی‌توان آن را به تمام افراد چاق تعمیم داد و بی‌شک این تشخیص نیز مستلزم انجام آزمایش‌های تخصصی و ویژه است تا بهترین روند درمان در دستور کار قرار گیرد.

رضایی در ادامه متذکر شد که وقتی فردی یکی از وعده‌های غذایی را حذف می‌کند، در وعده بعدی با اشتهایی مضاعف به غذا خوردن می‌پردازد که ضمن جلوگیری از لاغری به سیستم گوارش وی نیز آسیب می‌رساند؛ بنابراین هر فردی که قصد رژیم لاغری و کاهش وزن دارد باید چند نکته را مد نظر قرار دهد؛ نخست گرم کردن اتاق، بدان معنا که در فضای سرد غذا نخورد (افزایش میل و اشتها به خوردن)، دوم اینکه آهسته غذا را میل کند تا با این روش حس بیشتر خوردن را به خود القا کند و سوم اینکه غذاهای جویدنی را بیشتر در برنامه غذایی خود قرار دهد تا زودتر خسته و دست از غذا بکشد.

وی در ادامه سخنان خود چنین اظهار کرد که ضروری است تا افراد برای لاغری با متخصص غدد و تغذیه مشورت کنند تا ضمن بررسی مشکلات تیروئیدی و گوارشی مناسب‌ترین رژیم را برای فرد در نظر بگیرد. به طور کلی باید بگویم که این روند از چنان ظرافت و زوایایی برخوردار است که نوع تحرک، میزان تحرک و فعالیت روزانه، روش غذا خوردن، سبک زندگی و حتی نوع تنفس فرد نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد و برای تجویز رژیم حائز اهمیت ویژه‌ای است و این مهم را نیز در نظر داشته باشید که هیچ رژیمی در کوتاه‌مدت فرد را به نتیجه مطلوب نمی‌رساند پس از رژیم‌های کوتاه‌مدت پرهیز کنید که آسیب‌های بسیاری را به همراه دارند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902312

دیگر خبرها

  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • نوزادِ عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر متولد شد
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب/نجات جان دو انسان توسط امدادگران
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب نهبندان
  • آغاز زندگی در حرکت خودرو امداد
  • شیرینی‌ها و شگفتی‌های کودکان به روایت یک دیدار
  • نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهرمتولد شد
  • حرکت یافتن زندگی در چهارچرخ امداد
  • تولد نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر
  • مهم‌ترین علت چاقی در ایران