Web Analytics Made Easy - Statcounter

مریم خاکبازان روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: نه تنها میزان بروز بیماری در شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند کمتر است، بلکه طول مدت و شدت بیماری نیز کمتر می باشد.

وی اضافه کرد: تغذیه با شیر مادر، امکان تماس شیرخوار با پاتوژن‌های محیطی (میکروارگانیسم‌ها و مواد شیمیایی) را که ممکن است از طریق شیر مصنوعی، غذا و مایعات یا وسایل آلوده منتقل شود، محدود می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: همچنین شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند، به واکسیناسیون در مقابل BCG، هموفیلوس آنفلوانزای تیپ b، پولیو، کزاز و توکسویید دیفتری پاسخ ایمنی بهتری می‌دهند.

خاکبازان بیان کرد: تغذیه با شیر مادر در برابر سندرم مرگ ناگهانی اثر حفاظتی دارد و این اثر با تغذیه انحصاری با شیر مادر قوی‌تر می‌شود.

وی افزود: اثر حفاظتی تغذیه با شیر مادر در برابر افزایش وزن و چاقی در شیرخوارانی که تغذیه انحصاری با شیر مادر داشته‌اند، در مقایسه با آن‌هایی که با شیر مصنوعی و یا ترکیبی از شیر مادر و شیر مصنوعی تغذیه‌شده‌اند، بیشتر می‌باشد.

به گفته وی، تغذیه با شیر مادر با کاهش ۳۱ درصدی خطر بروز بیماری‌های التهابی روده در دوران کودکی همراه است.

مدیرگروه سلامت خانواده مرکز بهداشت قم گفت: مزایای روحی روانی تغذیه با شیر مادر در مادر آشکار است، زیرا شیردهی اوقاتی توام با آرامش ایجاد نموده و وابستگی عاطفی را تقویت می‌کند.

خاکبازان ادامه داد: تغذیه انحصاری شیرخوار با شیر مادر، شروع مجدد سیکل‌های معمول تخمدان و بازگشت باروری را در اکثر مادران شیرده به تاخیر می‌اندازد و این امر موجب پر شدن ذخایر آهن مادر و رفع کم‌خونی می‌شود.

وی با بیان این‌که تغذیه شیرخوار با شیر مادر، خطر سرطان پستان و تخمدان را کاهش می‌دهد، گفت: منافع اقتصادی تغذیه با شیر مادر را نیز می‌توان در ابعاد فردی، اجتماعی و ملی محاسبه کرد.

وی افزود: تغذیه با شیر مادر باعث می‌شود که بار بیماری‌های حاد و مزمن دوران شیرخوارگی، بیماری‌های مادر، هزینه‌های سالانه مراقبت‌های بهداشتی، هزینه سلامت جامعه و زنان، شیرخواران و کودکان برای شیر مصنوعی، هزینه کارفرمایان و هزینه غیبت کارمندان و کم شدن درآمد خانواده مرتبط با غیبت از کار کاهش یابد.

خاکبازان اضافه کرد: تغذیه با شیر مادر همچنین بار وارده به محیط‌زیست ناشی از قوطی‌های شیر مصنوعی و بطری‌های شیر را کاهش داده و از انرژی لازم برای تولید و نیز حمل‌ونقل محصولات تغذیه مصنوعی می‌کاهد.

۱۰ لغایت ۱۶ مرداد هفته جهانی شیر مادر نام‌گذاری شده و «سیاره‌ای سالم؛  با حمایت از تغذیه با شیر مادر» عنوان شعاری است که سازمان جهانی بهداشت برای سال ۲۰۲۰ برگزیده است.

برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم قم وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قم وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی قم وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تغذیه با شیر مادر شیر مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۶۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واریزی مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی ۳ برابر شد

متوسط پرداختی ماهانه به مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی از ۶۱۷ هزار تومان به ۱۶۹۰ هزار تومان افزایش یافته است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، داود منظور در فضای مجازی در ادامه تشریح ویژگی‌های ممتاز قانون بودجه 1403، نوشت: اعتبارات رفاه و تامین اجتماعی از 131 هزار میلیارد تومان (همت) در سال 1399 به 630 همت در سال 1403 افزایش یافته است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: در این مدت، متوسط پرداختی ماهانه به مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی از 617 هزار تومان به 1690 هزار تومان افزایش یافته است.
تعداد مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی از 3.2 میلیون خانوار به 3.9 میلیون خانوار افزایش یافته است.

1728 میلیارد تومان برای کمک به تغذیه کودکان دچار سوء تغذیه

رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: همچنین، در دولت سیزدهم برای کمک به تغذیه کودکان دچار سوء تغذیه، مبلغ 840 میلیارد تومان در بودجه سال 1402 و مبلغ 1728 میلیارد تومان در بودجه 1403 پیش‌بینی شده است.
منظور پیش از این نیز خبر داده بود که اعتبار مورد نیاز برای پرداخت فوق‌العاده خاص کارکنان خدوم نظام سلامت با رقم 10 هزار میلیارد تومان در بودجه امسال به تصویب رسید.
نگهداشت کادر درمان و ارتقاء نظام سلامت یکی از مقوم های کلیدی سرمایه اجتماعی و از جمله اولویت‌های اصلی دولت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واریزی مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی ۳ برابر شد
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • نوزادِ عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر متولد شد
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب/نجات جان دو انسان توسط امدادگران
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب نهبندان
  • آغاز زندگی در حرکت خودرو امداد
  • شیرینی‌ها و شگفتی‌های کودکان به روایت یک دیدار
  • نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهرمتولد شد
  • حرکت یافتن زندگی در چهارچرخ امداد
  • تولد نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر