Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@02:02:17 GMT

افزایش شانس سقط جنین خود به خودی به دلیل کرونا

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۷۱۴۱۱

افزایش شانس سقط جنین خود به خودی به دلیل کرونا

ایسنا/خوزستان مدیرگروه زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه بیماری تنفسی حاد به ویژه کرونا می‌تواند زایمان زودرس، مرگ در رحم و سقط جنین را در پی داشته باشد، گفت: به نظر می‌رسد به دلیل کرونا شانس سقط جنین خود به خودی و زایمان زودرس در کشور افزایش یافته و مقداری از آمار اصلی بین‌المللی بیشتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر مهین نجفیان با اشاره به کاهش آمار بیماران بستری کرونا در خوزستان، اظهار کرد: در حال حاضر شاهد کاهش چشم‌گیر آمار ابتلا به کرونا در زنان باردار نیز هستیم.

به گزارش ایسنا، وی افزود: در برهه‌ای از زمان، تعداد زنان باردار مبتلا به کرونا زیاد شد و حتی موارد مرگ و میر زنان باردار مبتلا به کرونا را نیز داشتیم. با این وجود، موارد مرگ مادران باردار مبتلا به کرونا در خوزستان حتی از کشورهای پیشرفته کمتر بود.

نجفیان بیان کرد: با توجه به اینکه سطح ایمنی زنان باردار پایین‌تر است و ظرفیت‌های تنفسی آن‌ها در دوران بارداری تغییر می‌کند و ریه آن‌ها حساس‌تر می‌شود، زنان باردار پتانسیل ابتلا به نوع شدید کرونا را دارند.

مدیرگروه زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: زنان باردار نیز مانند سایر افراد باید با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مانند شست‌وشوی مرتب دست‌ها، استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و خروج از منزل تنها برای ضرورت، از ابتلا به کرونا پیشگیری کنند. با توجه به دما و رطوبت بالا در خوزستان، زنان باردار حتی در شرایط غیر از کرونا نیز باید از تردد غیرضروری خودداری کنند.

نجفیان افزود: برخی از زنان باردار بیشتر از حد نرمال از کرونا می‌ترسند و به مراکز بهداشتی مراجعه نمی‌کنند و وضعیت خود مانند فشارخون بالا و کاهش حرکت یا رشد جنین را پیگیری نمی‌کنند و دچار مشکلاتی می‌شوند.

وی تصریح کرد: زنان باردار مبتلا به کرونا اگر دچار شرایط خاصی مانند تنگی نفس، بدحالی و تب باشند، بستری می‌شوند اما کسانی که وضعیت پایداری دارند باید در منزل بمانند.

مدیرگروه زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به تبعات بستری شدن زنان باردار مبتلا به کرونا، گفت: در شرایط حاد شیوع بیماری، بیماران بستری و باردار بدحال داشتیم اما اکنون نداریم.

وی افزود: بیمارانی که در ICU بستری می‌شوند ممکن است زودتر از موعد نیاز به ختم بارداری داشته باشند. بیماری تنفسی حاد به ویژه کرونا می‌تواند زایمان زودرس، مرگ در رحم و سقط جنین را در پی داشته باشد. این ویروس بر سیستم گردش خون جنین اثر می‌گذارد و ممکن است رشد جنین را مختل کند.

نجفیان بیان کرد: در حال حاضر وزارت بهداشت در حال سامان‌دهی تحقیقی در گروه زنان است؛ به نظر می‌رسد به دلیل کرونا شانس سقط جنین خود به خودی و زایمان زودرس در کشور افزایش یافته و مقداری از آمار اصلی بین‌المللی بیشتر است.

مدیرگروه زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: با این وجود، مشکل خاصی برای جنین زنان باردار مبتلا به کرونا که علائم بالینی شدیدی ندارند، ایجاد نمی‌شود و حتی زمان و نحوه زایمان آن‌ها را تغییر نمی‌دهیم.

وی با اشاره به همزمانی آنفلوآنزا و کرونا در فصل پاییز، بیان کرد: توصیه می‌شود زنان باردار به ویژه کسانی که به دیابت یا بیماری تنفسی مبتلا هستند، واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.

نجفیان با اشاره به‌ هفته جهانی تغذیه با شیر مادر، در خصوص اهمیت شیر مادر در سلامت نوزاد نیز گفت: تغذیه انحصاری با شیر مادر، سالانه از مرگ بیش از یک و نیم میلیون نوزاد در دنیا جلوگیری می‌کند. کودکانی که در شش ماه نخست، تغذیه انحصاری شیر مادر دارند و سپس تغذیه یا غذای کمکی دریافت می‌کنند، تا دو سال اول یک منبع تغذیه سالم دارند. این کودکان به ویژه در شش ماه اول، امنیت غذایی خوبی دارند.

وی افزود: میزان بروز بیماری‌های عفونی مانند اسهال عفونی، عفونت گوش میانی و عفونت تنفسی در نوزادان و کودکانی که از شیر مادر استفاده می‌کنند بسیار کمتر است. این بیماری‌ها در این کودکان بین ۲۵ تا ۵۰ برابر کمتر از دیگر کودکان است و مرگ و میر آن‌ها به صورت غیرمستقیم کاهش می‌یابد.

مدیرگروه زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در روایات زیادی نیز صراحتا در خصوص مدت زمان و فواید شیردهی صحبت شده است.

نجفیان بیان کرد: علاوه بر اینکه شیر مادر در زمان کودکی نوزاد بسیار اهمیت دارد، در سلامت آن‌ها در بزرگسالی نیز تاثیر دارد. کودکانی که شیر مادر مصرف می‌کنند نسبت به کسانی که از شیر مادر تغذیه نکرده‌اند، در بزرگسالی کمتر دچار فشارخون، دیابت، آلرژی و حساسیت، پوکی استخوان، ضریب هوشی، سرطان‌های خون و چاقی می‌شوند و حتی سرعت یادگیری و تکلم این کودکان متفاوت است.

وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، افزود: زمانی که یک مادر، شیر خود را به بچه می‌دهد احساس عاطفی بیشتری بین آن‌ها ایجاد می‌شود. تغذیه با شیر مادر حتی در تربیت‌پذیری کودکان موثر است. میزان تغذیه با شیر مادر در کسانی که به دلیل بزهکاری در زندان بوده‌اند، کمتر از گروه دیگر بوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس زنان زایمان سقط جنين زنان باردار مبتلا به کرونا زایمان زودرس شیر مادر سقط جنین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۱۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان

به گزارش خبرگزاری مهر، جامعه مامایی کشور در مراسمی که با حضور رئیس و اعضای هیأت مدیره سازمان نظام پزشکی برگزار شد، بیانیه‌ای را صادر کردند.

در این بیانیه آمده است: حرفه مامایی یکی از قدیمی ترین رشته‌های گروه پزشکی است که همواره در ارتقای سلامت زنان، کودکان و سلامت خانواده نقش ویژه ای داشته است.

امروز که کشور شاهد چالش‌های جمعیتی ناشی از کاهش نرخ باروری است و تغییرات اقلیمی و محیط زیستی از یکسو و ظرفیت‌های تکنولوژی و هوش مصنوعی از سوی دیگر سلامت جامعه را تحت تأثیر قرار داده است، ضرورت دارد تا تغییر نگرش اساسی در مسئولین نظام سلامت و سازمان‌های مختلف جهت بهره مندی فراگیر خانواده‌ها به خصوص زنان باردار از خدمات با کیفیت مامایی و سلامت باروری صورت پذیرد تا بتوان با تبیین نقش ماماها در نظام سلامت برای دستیابی به اهداف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گام‌های اساسی برداشت.

لزوم توجه به سلامت نسل آینده و حل بحران‌هایی نظیر کاهش ازدواج، کاهش نرخ باروری و افزایش سزارین و عوارض ناشی از آن در مادران و کودکان ایجاب می‌نماید تا همگام با کشورهای پیشرفته جهان، جایگاه و استقلال حرفه‌ای ماماه ای کشور مورد توجه قرار گیرد.

در این راستا جامعه مامایی کشور مصرانه خواستار رفع چالش‌های ذیل است تا بتواند با فراغ بال در خدمت نظام سلامت و زنان و نوزادان کشور باشد:

- اصلاح نظام پرداخت در زایشگاه‌ها و پرداخت تعرفه زایمانی به ماماهای عامل زایمان در مراکز دولتی فاقد متخصص زنان

- ⁠پرداخت ۳۰ درصد از تعرفه زایمان به ماماهای عامل زایمان در مراکزی که متخصص زنان حضور دارد و زایمان توسط ماما انجام می‌شود.

- ⁠پرداخت تعرفه‌های خدمات غیر زایمانی در حین لیبر

- استاندارد سازی نیروی انسانی ماما برای حمایت و تکریم مادر باردار در حین لیبر و زایمان و بهره مندی تمامی مادران از مراقبت نفر به نفر مامایی در حین زایمان

- فراهم شدن امکان حضور ماما همراه (حسب درخواست مادر) در تمامی مراکز زایشگاهی دولتی و خصوصی

- اجرای ماده ۴۵ قانون جوانی جمعیت جهت پوشش کامل بیمه‌ای خدمات مامایی (دارو، پارکلینیک) توسط بیمه‌های پایه و تکمیلی بالاخص بیمه تأمین اجتماعی.

در پایان پیشنهاد می‌شود تا جهت نیل به اهداف قانون جوانی جمعیت و بهبود کیفی خدمات سلامت باروری و سلامت مادر و نوزاد، ساختار تشکیلاتی مامایی به اداره کل مامایی و سلامت باروری در حوزه ستادی وزارت بهداشت ارتقا یابد.

کد خبر 6095996 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • نوزادِ عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر متولد شد
  • نجات جان مادر باردار در نهبندان
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب/نجات جان دو انسان توسط امدادگران
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب نهبندان
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهرمتولد شد
  • ضرورت افزایش ظرفیت استخدام ماما در بخش بهداشت و درمان
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان
  • چرا برخی زنان باردار مُهر می‌خورند؟