Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود راوری روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا، با تاکید بر اینکه با وجود گذشت یکسال از شیوع ویروس کرونا، هیچ پژوهشی حکایت از انتقال این ویروس از طریق شیر مادر ندارد، اظهار داشت: حتی مشاهده شده که شیر مادر در تماس با ویروس، باعث نابودی آن می شود.

وی افزود: سازمان جهانی بهداشت و همه مراجع علمی آکادمیک کودکان بر این موضوع تاکید دارند که نوزاد باید با شیر مادر تغذیه کند زیرا هم باعث پیشگیری از ابتلا به کرونا می شود و هم اینکه در صورت ابتلای مادر به این ویروس، آنتی بادی در بدن او ترشح می شود که از طریق شیر به نوزاد منتقل شده و از ابتلای او پیشگیری می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این متخصص کودکان با بیان اینکه در دوران کرونا، شیردهی به کودکان باید طولانی تر شود، توضیح داد: سیستم ایمنی کودک با شیر مادر تقویت می شود و در برابر این پاندمی ایمنی پیدا می کند.

وی درباره مادرانی که مبتلا به ویروس کرونا شده اند نیز یادآور شد: این مادران نباید از انتقال ویروس از طریق شیردهی بترسند و فقط باید تا دو هفته نکات بهداشتی رعایت شود و درباره مادران شیردهی که در بیمارستان بستری هستند هم دوشیدن شیر و خوراندن آن با فنجان به نوزاد و همچنین بهره گیری از بانک شیر توصیه می شود.    

 شیر مادران، ضامن سلامت امروز و آینده فرزندان

راوری با تاکید بر اینکه یکی از جلسات در دوره های آموزش بارداری که از هفته بیستم به بعد به صورت مرتب برگزار می شود، اختصاص به تغذیه با شیر مادر دارد، اظهار داشت: در این جلسات، چند سرفصل مهم از جمله فواید تغذیه با شیر مادر مبنی بر اینکه این تغذیه باعث سلامتی بیشتر، کاهش ابتلا به بیماری، پیشگیری از بیماری های حاد و عفونی در کودکی و بیماری های مزمن در سنین بالا برای مادر گفته می شود.

عضو کمیته کشوری شیر مادر با یادآوری اینکه فیزیولوژی بدن مادر به گونه ای است که می تواند سه فرزند را به راحتی و به مدت ۶ ماه شیردهی کند، افزود: بیان مضرات استفاده از بطری و شیرخشک و پستانک از دیگر موضوعاتی است که در این دوره های آموزش بارداری ارائه می شود. ضمن اینکه مادری که قدرت شیردهی ندارد مشکل از عدم آموزش توسط پزشک و پرستاری است که حین زایمان در بیمارستان به مادر ارائه نشده است.

این متخصص کودکان تصریح کرد: فقط در شرایطی که مادر مشکل تکامل پستانی داشته باشد از شیردهی به فرزند خود محروم می شود که این افراد ۲ تا ۳ درصد مادران را شامل می شوند در غیر این صورت همه مادران می توانند شیردهی داشته باشند حتی اگر به دلایل خاصی مانند اشتغال باید ساعاتی از فرزند دور باشند با دوشیدن شیر خود و از طریق فنجان، باید نوزاد را تغذیه کنند.

شیردهی و شاخص های کافی و ناکافی بودن آن

راوری با بیان اینکه همه تلاش ها در بیمارستان صورت می گیرد تا از بدو تولد نوزاد، تماس پوست با پوست و ارتباط عاطفی مادر و نوزاد برقرار شود، خاطرنشان کرد: همچنین شاخص های کافی بودن شیر مادر آموزش داده می شود به این معنا که عنوان می شود چگونه میزان ادرار و مدفوع نوزاد نشان دهنده کافی یا ناکافی شیر مادر است. مادر با این آموزش ها متوجه می شود که شیردهی کامل بوده یا نه.

عضو هیات مدیره انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر افزود: همچنین به مادر آموزش داده می شود که بخصوص در هفته های اول، به طور مکرر نوزاد را شیردهی کند تا درد و زخم های احتمالی سینه او به مرور رفع شود ضمن اینکه هر چه شیردهی کامل و سینه خالی شود برای مادر و نوزاد بهتر است.

از جدا کردن اتاق نوزاد بپرهیزید

این متخصص کودکان با رد هر گونه جداسازی نوزاد با مادر تاکید کرد: هم اتاقی مادر و نوزاد خیلی مهم است حتی بر هم تختی تاکید شده زیرا با دور شدن نوزاد، مادر متوجه گرسنگی او نمی شود و فقط با شنیدن صدای گریه به سمت او می رود در حالی که گریه آخرین و بدترین علامت شیردهی است.   

مادر در دوران بارداری و شیردهی نیازی به رژیم غذایی خاص ندارد

عضو هیات مدیره انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر در بخشی دیگر از این گفت و گو، با یادآوری اینکه مادر باردار یا شیرده هیچ نوع رژیم غذایی ندارد، گفت: متاسفانه اکنون برخی پزشکان به مادر توصیه های غذایی و رژیمی می دهند که کاری غیرعلمی و اشتباه محض است زیرا مادر باید در خوردن هر چیزی آزاد باشد مگر اینکه در مدفوع نوزاد ۲ تا ۳ ماهه، رگه خونی دید که در اینصورت موقتا مصرف شیرگاو و برخی مواد غذایی قطع می شود.

راوری با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان شیر مادر نباید قطع شود، تصریح کرد: بهترین مراکز آموزش نحوه شیردهی و تغذیه با شیر مادر، مراکز بهداشت و درمانی است و وقتی مادر مراجعه می کند، ماما و بهورز او را راهنمایی می کند.

این متخصص کودکان با تاکید بر اینکه علم پزشکی دوره شیردهی را دو سال یا بیشتر عنوان می کند، اظهار داشت: کودک هر چقدر بیشتر تغذیه با شیر مادر داشته باشد فواید بیشتری نصیب مادر و کودک می شود پس محدودیت سنی تا دو سال وجود ندارد. مادران شیرده فراموش نکنند که دوران شیردهی بهترین راهکار برای بازگشت بدن به حالت طبیعی و بهترین دوران برای از دست کالری و رژیم است.

در روزشمار بهداشت و سلامت کشور، از ۱۴ تا ۲۸ بهمن ماه بنام هفته «ارتقاءآگاهی درباره بارداری» نامیده شده است.

هدف از این نامگذاری افزایش آگاهی زوج‌ها از باید و نبایدهای دوران بارداری، ارتقای سطح سلامت مادر و جنین و پیشگیری از خطرات احتمالی دوران بارداری است.

 از: فاطمه دهقان نیری

برچسب‌ها انجمن ترویج تغذیه با شیر مادر تغذیه کودکان سازمان جهانی بهداشت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تغذیه کودکان سازمان جهانی بهداشت تغذیه کودکان سازمان جهانی بهداشت اخبار کنکور تغذیه با شیر مادر متخصص کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۳۶۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت افزایش ظرفیت استخدام ماما در بخش بهداشت و درمان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، فاطمه محمدبیگی ضمن تبریک روز جهانی ماما به فعالان این عرصه، اظهار داشت: مامایی یکی از مشاغل ارزنده در جهان هستی است، رشته مامایی به دلیل اینکه سلامت مادر و کودک را به ارمغان می‌آورد بسیار ارزشمند است، ارتقای سلامت مادران و کودکان، ترویج فرزندآوری و تغذیه به واسطه شیر مادر، جلوگیری از مرگ مادر، کودک و آموزش مراقبت‌های دوران بارداری معمولا به واسطه این گروه حساس رشته پزشکی انجام می‌پذیرد. نماینده قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به کاهش جمعیت ایران در سال‌های آینده، افزود: ایران تنها کشور دارنده جایزه کاهش جمعیت در جهان است، در قانون جوانی جمعیت به صورت ویژه به کمیت وجود ماما در کشور اشاره شده، یعنی به ازای هر دو زایمان فعال باید یک ماما در کشور وجود داشته باشد؛ متاسفانه به دلیل کمبود ماما در بیمارستان‌های کشور این بند قانونی اجرایی نمی‌شود. عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه کشور نیازمند ۹ هزار ماما برای فعالیت در مراکز بهداشتی و در مانی است، یادآور شد: متاسفانه کمبود ماما در کشور همچون کادر پرستاری در شیفت‌های سنگین این گروه خود را نشان داده است و منجر به استهلاک، خستگی کادر مامایی شده است که همین مسئله عاملی بر کاهش کیفیت کار ماما‌ها در کشور است. رئیس فراکسیون جمعیت مجلس با بیان اینکه قرار بود امسال حدود ۳۵۰۰ ماما در کشور استخدام شوند، اظهار داشت: در ظرفیت پذیرش و استخدام وزارت بهداشت تنها حدود ۳۰۰ ماما در کشور ثبت شده بود، چرا باید میزان جذب و استخدام ماما علیرغم نیاز کشور کم باشد. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: بحث ترویج زایمان و خوشایندسازی آن که از روش‌های جدید برای بهبود کیفیت و ترغیب به زایمان طبیعی به کار می‌رود، در دنیا میزان زایمان طبیعی رقمی بین ۷۰ تا ۷۵ درصد است، اما در کشور ما متاسفانه این درصد جای خود را به سزارین داده است و ۵۶ درصد زایمان‌ها در کشور به روش جراحی سزارین صورت می‌گیرد. محمدبیگی با تاکید بر اینکه روش سزارین غیر ضرور به دلیل عوارض بسیار پذیرفته شده نیست، یادآور شد: سزارین عوارض بالینی بر فیزیک بدن مادر دارد که گاه نمی‌توانند بیش از دو یا سه فرزند داشته باشند؛ سزارین یکی از عوامل عدم تمایل مادران به تعداد فرزند بیشتر است در حالی که به طور مادرات ذاتأ علاقمند به داشتن فرزندان بیشتر هستند. نماینده مردم در مجلس یازدهم یادآور شد: با توجه به جلسات مشترک برگزار شده در کمیسیون بهداشت با وزیر بهداشت در حوزه درمانی، مقرر شد که طرح دوره مامایی اجرایی شود، فارغ التحصیلان رشته مامایی که بلاتکلیف بودند و نمی‌توانستیم از آنان استفاده کنیم در بیمارستان‌های دولتی مشغول به اجرای طرح خود شدند تا بتوانیم برای تولد کودکان و مراقبت با کیفیت از مادران شاهد حضور این عزیزان باشیم. محمد بیگی با تاکید بر توجه به نیاز‌های معیشتی قشر مامایی، خاطرنشان کرد: مشکلات معیشتی جامعه مامایی یکی دیگر از مسائلی است که ظرف یک ماه گذشته در این خصوص جلسه‌ای را با معاونت درمان و وزیر بهداشت برگزار شد و خوشبختانه در بحث پرداخت کارانه و فوق العاده‌ها صحبت‌هایی صورت گرفت تا شاهد ارتقاء شرایط جامعه مامایی باشیم، البته اعتراضات دیگری نیز در خصوص مشکلات جامعه مامایی وجود دارد و در برخی موارد حق آنان پایمال می‌شود که همه این مسائل مورد بررسی قرار می‌گیرد، امیدواریم برخی از حقوق آنان که تاکنون پرداخت نشده به زودی جبران شود.

دیگر خبرها

  • نوزادِ عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر متولد شد
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب/نجات جان دو انسان توسط امدادگران
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب نهبندان
  • آغاز زندگی در حرکت خودرو امداد
  • شیرینی‌ها و شگفتی‌های کودکان به روایت یک دیدار
  • نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهرمتولد شد
  • ضرورت افزایش ظرفیت استخدام ماما در بخش بهداشت و درمان
  • حرکت یافتن زندگی در چهارچرخ امداد
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • تولد نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر